2010-03-16 09:57:04• hírek • Impulzus.ro

Női fűződivat

Az alakformáló ruhadarabok közül a legtöbb nőnek szinte azonnal a fűző jut az eszébe. Századokon át a nők önsanyargatásának és kínzásának egyik eszköze volt. Tulajdonképpen nem más, mint a mell, a csípő és a derék karcsúsítására viselt ruhadarab.

Ez a nem éppen kényelmes, de annál hasznosabb ruhadarab, évszázadokon át csinosította a férfi és a női testet egyaránt. A fűzőnek valójában több változata ismert.

Ma már kevés férfi vállalná, hogy egy öltöny alatt, kiegészítőként fűzőt viseljen. Pedig a régmúlt időkben ők is használták, természetesen nem azért, hogy a derekukat hangsúlyozzák, hanem azért, mert a férfias testalkatot akarták hangsúlyozni és segítségével lapos hasat varázsoltak maguknak.

A következő változata a mellet eltakaró fűző volt, amely megtámasztotta a felsőtestet, kihangsúlyozta a derekat és egyenes tartást biztosított. Ez a darab nagyon izgató hatást váltott ki, mivel általa leginkább a mellek érvényesültek.

A puha vagy cipzáros fűzők rásimultak a test idomaira és kihangsúlyozták az előnyös testrészeket. Ez a fűző különösen kezdőknek ajánlott. Egy másik közkedvelt változata a félmelles fűző volt, mivel fél kosár résszel rendelkezett, ezért megemelték a melleket és természetes hatást keltett. Napjainkban elsősorban fehérneműként vagy menyasszonyi ruha alatt hódit. Mivel push-up hatással rendelkezik, ezért esztétikus dekoltázst biztosít.

A mell alatti fűző felső része a mell alatt végződik, ezáltal megemeli és megtámasztja azt. Mivel alsó része a csípő magasságában helyezkedik el, ezáltal a hasat is laposnak láttatja. Ezt a változatot fehérneműként is viselik.

Az egyik legismertebb darab a derékfűző volt. Talán a fűzők legkényelmesebb változata, mivel nagy mozgásszabadságot biztosít viselőjének. Ennél a változatnál a derék van kihangsúlyozva, de a csípő vonala is maximálisan érvényesül, valamint a mellet is érvényesíti.

A fűző rossz hírét, valójában túlzásba vitték. Rengeteg előnnyel rendelkezik, de csak abban az esetben, ha a megfelelő darabot választjuk és viselésénél nem esünk túlzásokba. Egészségügyi szempontból is előnyös, mert egyenesen tartja a hátat, sőt a nagyobb mellű nők is előszeretettel viselik, mivel leveszi a hátukról a terhelést, jobban mint a mai divatos melltartók.

A régmúlt időkben nagyrészt egészségügyi, de többnyire esztétikai okokból viselték. Ezért napjainkban is bátran viselhetjük, mivel segítségével vonzó, nőies alakot varázsolhatunk magunknak, jó testtartást biztosít, nem utolsó sorban  pedig nagyon szexi.


Napjainkban újra divatba jöttek a női alakot szexisebbé alakító fűzők

Napjainkban újra divatba jöttek a női alakot szexisebbé alakító fűzők


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: