2006-01-06 08:33:05• hírek • Szatmár.ro

Övön aluli divat

6987.jpgJapánban nem igazán dívik a nyugatias borotválkozás. Evvel szemben Dél-Koreában a legújabb divat a...
Az, hogy milyen frizurát választunk magunknak, jórészt két dolgon múlik. Az egyik, hogy magunknak tetsszünk, a másik, hogy másoknak. A haj, a szemöldök, férfiak esetében a szakáll és a bajusz divatja, egyedisége nemcsak a személyiségünket tükrözheti, hanem ápoltságunkról, stílusunkról ad információkat, arról, hogyan éljük mindennapjainkat a nyilvánosság, vagyis az emberek között. Hajunkat, szemöldökünket, szakállunkat mindenki látja; tulajdonképpen divatunkkal, küllemünkkel teremtjük meg az első benyomást az állásinterjúkon, a randevúkon, a társasági eseményeken. Övön alul a divatot azonban – jobb esetben – csupán egy emberért ápoljuk, ha ápoljuk.

Nem titok, hogy nálunk a fiatalok – értve ezalatt a tizenéves kamaszokat ugyanúgy, ahogy a harmincas kalandorokat – többnyire, vagyis jó kilencven százalékban a fazonra nyírt szeméremszőrzetet részesíti előnyben vagy még inkább azt, ha nyoma sincs a szeméremszőrzetnek. Mielőtt azonban „körbenyírnánk” a hazai fazont, nézzünk meg néhány érdekességet a Távol-Keletről.

Személyiségjegyekre lehet következtetni a hölgyek szeméremszőrzetének formájából – állítja egy japán kutató. Asaki Geino tanulmányból kiderül, hogy mire elég egy intim pillantás, és miért is olyan dicső ország Japán. Nos, a tanulmányt magyarra még nem fordították le, így csak egy, a felkelő nap országában járt újságíró beszámolójából tudhatjuk meg, hogy a távol-keleti országban nem igazán dívik a nyugatias borotválkozás. Evvel szemben Dél-Koreában a legújabb divat a szeméremszőrzet-beültetés, ugyanis a dús szeméremszőrzetet a termékenység jelének tartják.

Egy sebészorvos elmondta, hogy nyugaton a nők a lehető legkevesebb szeméremszőrzettel próbálnak hódítani, ám Koreában épp az ellenkezőjét teszik. Sok nő nem rest 1700 fontot áldozni arra, hogy a fejéből kivett hajat az ágyékába ültessék, mivel a haj és a fanszőrzet minősége és jellege az ázsiaiak esetében nagyon hasonló. A beültetett haj nem hosszú, és ritkán hull ki. (Az operációt egyébként helyi érzéstelenítéssel végzik, és a kötés már másnap eltávolítható.)

Nyugaton és nálunk is létezik hasonló szolgáltatás, amit ugyan nem orvosok, viszont fodrászok végeznek. Mondhatni ők a haj- és fanszőr szobrászok, akik nem csupán igazítást, de még festést is vállalnak. Hollandiában s talán már Pesten is lehet kapni az úgynevezett FunSkypskin különleges gyantát, mely formára gyantázza a szeméremszőrzetet. (Egyesek a Mickey egérfej formára esküsznek.)

Ha végzünk egy kis kutatást házunk táján, tehát például megkérdezünk tizenöt középiskolás kollégistát a szeméremszőrzet divatjáról, miként ezt mi is tettük, a következő eredményt kapjuk.

Abban mindenki egyetért, hogy a bikinivonalnál kötelező a szőrtelenítés, és innentől már jönnek a „klikkek”. Az első és legkisebb csoportba tartoznak azok, akik a természetesség hívei, vagyis eltekintve a bikinivonal borotválásától, fanszőrzetüket érintetlenül hagyják. A második csoportba a divatosságot vagy extrém formákat kedvelő hölgyek tartoznak, akik például csak egy vékony vonallal vagy a fentebb már említett érdekesebb figurákkal kísérleteznek övön aluli divatot teremteni – megjegyzem nem alaptalanul, mivel a régebben oly népszerű teljes fanszőrtelenítés mára idejét múlta. A férfiúi vágyakat – házi felmérésünk szerint – ugyan még mindig izgalomba hozza a csupasz „viselet”, a borosta azonban már elidegeníti.

Ám ahogy a latin közmondás is tartja: az ízlésről nem lehet vitatkozni. Abban azon azonban mindenki egyetért, hogy az ápoltság az egyik legfontosabb tényező és persze az, hogy a párunk hogyan látja szebbnek.

Lenyírva vagy megnyírva?
Gondola.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: