2009-04-09 12:44:08• hírek • Szatmar.ro

Három pont családi vállalkozásban

Arman Karamyan
Arman Karamyan

Mind a Temesvár, mind a Craiova egy-egy testvérpárnak köszönheti a győzelmét.

A román labdarúgó Liga1 23., hétközi fordulójának két rangadóján, a Rapid-Temesváron és a Craiova-Dinamón, egy-egy testvérpár remeklése döntötte el a három pontot sorsát.

A két találkozó mindamellett több szempontból is hasonlított egymásra. Mindkét meccsen felvállalták a felek a támadó focit, így élvezhető mérkőzéseknek lehettek szemtanúi a nézők. Több kisebb-nagyobb lehetőség adódott a csapatok számára az első gól előtt. Mindkét meccsen az első húsz percben esett az első találat: Bukarestben a bánságiak örmény játékosa, Arman Karamyan a 19., Craiován a hazaiak válogatott játékosa, Florin Costea a 21. percben szerezte meg a vezetést. Ezt követően a Rapid közelebb állt az egyenlítéshez, de Lazar csak a kapufát találta el, de a Dinamónak is adódtak lehetőségei. Aztán a 31. percben a két Karamyan dolgozott össze, Artiom adta be a labdát Armannak, aki megszerezte önmaga és csapata második gólját. Craiován a 34. percig várni kellett a második gólig, ekkor a két Costea dolgozott össze, Florin lövése a kapufát találta el, a labda Mihai elé került, aki növelte a hazaiak előnyét.

A második félidőben azonban némileg megszakadt a párhuzam, mivel a Rapid közelebb állt a szépítéshez, ám Djalovics, Herea és Grigorie nagy ziccerekben sem tudtak betalálni. Ezzel szemben a Dinamo annak ellenére mezőnyfölényre tett szert, hogy durvaság miatt a 69. percben kiállították Niculescut, ám a nagyobb helyzetek a Craiova előtt adódtak, a két Costea mellett Wobay és Prepelita volt igen aktív.

Némi meglepetésre a Brassó az utolsó percben egyenlítve csak egy pontot tudott elhozni Otopeniből, míg a Medgyes két góllal is vezetett már az Arges ellen, mégis kénytelen volt beérni egy ponttal. Tovább folyatódik a Galati mélyrepülése, a tengerpartiak ezúttal Vasluiban kaptak ki.

Veresége ellenére a Dinamo (46 pont) tartja vezető pozícióját, ám előnye egy pontra csökkent az Urzicenihez és háromra a Temesvárhoz képest. A címvédő CFR 42 egységgel a negyedik, a Craiova eggyel kevesebbel az ötödik. Rapid (38) és a Steaua (37) a hetedik illetve nyolcadik helyen szerénykedik.

Eredmények:

Otopeni-Barssó 2-2
gólok: Abrudan (63., öngól), Ganea (70.), illetve Munteanu (19.), Abrudan (90.)

Vaslui-Galati 2-1
gólok: Canu (6.), Pavlovics (18.), illetve Elek (55.)

Medgyes-Arges 2-2
gólok: Bud (14.), Sabou (19.), illetve Tames (69.), Voiculet (78.)

Rapid-Temesvár 0-2
gólok: Arm. Karamyan (19., 31)

Craiova-Dinamo 2-0
gólok: Fl.Costea (21.), M. Costea (36)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: