2009-04-06 12:06:55• hírek • Szatmar.ro

Hazai siker a rangadókon

A CFR és a Dinamo egyaránt hármat rúgott és otthon tartotta a három pontot a rangadókon.

A román labdarúgó Liga1 legutóbbi, 22. fordulójának mindkét rangadóját a hazai csapat nyerte és mind a Kolozsvári CFR, mind a Dinamo három gólt rúgott, véget vetve a Vaslui illetve a Rapid remek sorozatának. Nyert az esélyesek közül a Steaua és a Temesvár is.

A bánsági együttes a Gloria Buzaut látta vendégül és kilenc perc elteltével már meg is szerezte a vezetést, amikor Bucur értékesített egy büntetőt. A folytatásban is a Temesvár volt aktívabb, főleg Karamyan és Bucur játszott veszélyesen, mégsem ők növeltél csapatuk előnyét, hanem Maxim, akinek távoli lövésénél Minca kapus hibázott. A félidő zárásaként a vendégek Vigariu révén még szépíteni tudtak, ám később kiderült, ez volt utolsó előtti veszélyes kapura lövésük. Nem úgy a hazaiaknak, akiknek színeiben Bucur és Karamyan a második félidőben egy-egy góllal koronázták meg remek teljesítményüket.

 

A Steaua a másik Gloriát, a Besztercét fogadta, ám a fővárosiak sokkal jobban megizzadtak a győzelemért. Az első negyven percben mindössze Cernea és Ogararu sérülései okoztak némi izgalmat, na meg Sanmartean egy-két veszélyesebb megmozdulása. A szünet előtt és után Stancu és Kapetanosz osztozkodott két-két hazai lehetőségen, majd sokáig a katonacsapat dominanciája igen meddő volt, köszönhetően annak is, hogy a 71. percben Stancu büntetőt vétett. Nyolc perccel később aztán Kapetanosz szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, ami elég volt a három pont megszerzéséhez, amihez hozzájárult a lecserélt Cerneat helyettesítő Zapata is, aki Petre helyzetét hárította.

A Kolozsvári CFR azt a Vasluit fogadta, amely még veretlen volt Viorel Moldovan irányítása alatt és a tavaszt is remek formában kezdte. A két csapat összecsapása nem hozott igazán jó játékot, a küzdelem és mezőnyharc dominált. Jól példázza ezt, hogy az első említésre méltó esemény Alcantara gólja volt a 17. percben. Az első félidőben aztán sok minden nem történt, a vendégek előtt adódott csak néhány kisebb lehetőség. A második félidőben sem változott semmi, csak az eredmény: a Vaslui védelme elaludt, Kone pedig lecsapott Culio passzára és növelte csapata előnyét. Az utolsó húsz percben aztán egyértelműen a kolozsváriak voltak veszélyesebbek, Panin pedig a hosszabbításból beállította a 3-0-ás végeredményt.

A forduló rangadóján a tavasz (egyik) meglepetéscsapata, a Rapid a listavezető Dinamo otthonában lépett pályára és aktívabban is kezdte a mérkőzést, ám lendülete negyed óráig tartott. Ekkor a Dinamo előbb a játék irányítását, a 29. percben pedig a vezetést is megszerezte, Danciulescu góljával. Ezt követően is maradt a piros-fehérek fölénye, a Rapid nem nagyon találta a ritmust, N'Doye és Ba kevés helyet hagyott a vendégek középpályásainak. A játékrész végén még egy Niculae kapufát és egy Cesinha helyzetet jegyezhettünk fel. A második félidőben sem változott semmi és egy óra elteltével jött a következő hazai gól, Niculae révén. Ezt követően a hazaiak kissé visszavettek, a Rapid kissé veszélyesebbé vált, újabb gólt mégis a Dinamo szerzett, amikor Cristea 17 méterről kilőtte Andrade kapujának bal alsó sarkát.

A pontvadászat élén továbbra is a Dinamo áll 40 ponttal, megelőzve az Urzicenit (42), a Temesvárt (40) és a CFR-t (39). Őket a 38 pontos Craiova és a Rapid valamint a 38 egységgel rendelkező Steaua követi.

Eredmények:

Farul-Iasi 0-3
gólok: Montiel (58.), Bratu (72.), Cristea (92.)

Urziceni-Otopeni 1-0
gól: Balan (74.)

Temesvár-Buzau 4-1
gólok: Bucur (9., 11-es, 63.), Maxim (40.), Karamyan (85.), illetve Vigariu (45.)

Kolozsvár-Vaslui 3-0
gólok: Alcantara (17.), Kone (64.), Panin (93.)

Arges-Pandurii 2-1
gólok:
Dulcea (31., 58.), illetve Raskovics (20.)

Steaua-Beszterce 1-0
gól: Kapetanosz (84.)

Dinamo-Rapid 3-0
gólok: Danciulescu (29.), Niculae (58.), Cristea (90.)

Galati-Craiova 0-2
gólok: M.Costea (9.), Wobay (40.)

Brassó-Medgyes 2-1
gólok:
Surdu (81.), Constantin (87.), illetve Edson (85.)

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: