2009-04-08 11:33:31• hírek • Szatmar.ro

Győzelemmel debütált Conceicao

A CFR új edzője egy gólos győzelemmel mutatkozott be Jászvárosban.

Nem csak a Bajnokok Ligája negyeddöntőiről szólt a kedd esti labdarúgó-élet Romániában, mivel a Liga1-ben hétközi fordulót rendeztek. A keddi nap négy összecsapásából kettő érdemel különös figyelmet, mivel a Steaua kínos vereséget szenvedett Targu Jiu-ban, míg a címvédő új edzőjével elhozta a három pontot Jászvárosból.

Antonio Conceicao két napja vette át a bajnoki címvédő CFR szakmai munkájának vezetését, nagy változásokat nem lehetett várni tehát a vasutasok játékában. Ennek ellenére valamivel aktívabbak voltak a vendégek, Dubarbier, Culio és Kone is próbálkozott, kevés sikerrel. A játékrész első nagy helyzetét azonban a hazaiak hagyták ki, amikor Cristea nem tudott kifogni Stancioiu eszén. A 38. percben aztán jött a vendégek válasza, Pereira vezette rá Plescára a labdát, de a portás hárítani tudott.

 

A második félidőt is a vendégek kezdték aktívabban, majd a Poli egyre inkább átvette az irányítást. Gólt azonban nem tudtak lőni, főleg, mert Miclea két méterről is elvétette a célt. És ahogy ez lenni szokott, néhány perccel később Kone kapott egy szép passzt Culiótól és a Rosenborgtól igazolt ék nem hibázott. Az utolsó tíz percben még Mara és Kone növelhette volna a különbséget, ám már az eredmény nem változott.

A Steaua a győzelem reményében utazott Tirgu Jiura, főleg, hogy a hazai együttes 2009-ben még nem tudott nyerni. Az első fél órában semmi nem történt, majd ezt követően Mingote kapusnak kétszer kellett nagyot védenie: előbb Semedo megpattanó lövését tolta kapufára, majd Petre ollózását hárította. Két perccel a szünet előtt aztán a pandúrok is eljutottak az ellen kapuja elé és nem kegyelmeztek. Piturca ugratta ki Tremonti, aki mattolta Zapatát. A második félidő sem indult viharosan, az első húsz percben egy helyzet-váltás borzolta a kedélyeket, majd Piturca sarkazott Tremonti elé és máris kettő volt a különbség. A hátra lévő több, mint húsz percben Kapetanosz két fejese okozott némi izgalmat, ennél többre azonban a rekordbajnok nem volt képes.

Az Urziceni 5-1 arányban kiütötte a Buzaut, ami azért érdekes, mert Dan Petrescu együttese az idei bajnokságban idegenben két gólnál soha nem lőtt többet, hazai pályán pedig utoljára november elején hajtott végre hasonló bravúrt. A Beszterce egy büntetővel győzte le a Farult, ezzel három pontra távolodott el a kieső helyektől.

Eredmények:
Beszterce-Farul 1-0
gól: (Nalati 37. 11-es)

Iasi-Kolozsvári CFR 0-1
gól: Kone (78.)

Pandurii-Steaua 2-0
gólok: Tremonti (43., 67.)

Buzau-Urziceni 1-5
gólok: Sanchez (42.), illetve Bilasco (5., 35.), Paduretu (24.), Rusescu (26.), Apostol (89.)

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: