2009-03-23 12:19:41• hírek • Szatmar.ro

Craiovai focilecke

Florin Costea
Florin Costea

A CFR nagy pofont kapott Olténiában, szökésben van a Dinamo.

A román labdarúgó bajnokság 21. fordulójának rangadóján a Craiova remek futballt bemutatva padlóra küldte a Kolozsvári CFR csapatát, amely egyedül Nuno Claro kapusnak köszönheti, hogy elkerülte a rászámolást. Viharos hajrában ikszelt a Steaua és a Temesvár, nyert viszont a Dinamo és a Rapid. Kiemelendő, hogy az előző hetek gólínsége után ezúttal 29 találat született, ami három feletti gólátlagot jelent.

A Steaua Pitesti-en próbálta megszerezni idei második győzelmét, amitől negyed óra elteltével igen távol került, egy kontra végén ugyanis Tanase szerzett vezetést a hazai együttesnek. A folytatásban inkább mezőnyharc folyt, amelyben a vendégek meddő fölényt harcoltak ki. Fél óra elteltével Toja kapufája már előrejelezte a katonacsapat egyenlítő találatát, amit kevéssel a szünet előtt Ov. Petre szerzett meg. A második félidő jobb és látványosabb játékot hozott, mindkét csapat előtt adódott néhány gólszerzési lehetőség. A legközelebb a Steaua állt a vezetéshez, ám Ogararu nem tudta értékesíteni a megítélt büntetőt. Három perccel a vége előtt már mindenki borítékolta a döntetlent és nem is tévedtek, mégis izgalmasra sikerült a végjáték: a 87. percben Kapetanosz szerzett vezetést a vendégeknek, egy perccel később pedig Bazzi egyenlített, Zapata hibáját kihasználva.

A Rapid ismét igazolta, hogy remek formában kezdte a tavaszt, ezúttal az Otelul Galati érezte ezt a saját bőrén. Viharos hazai rohamokkal kezdődött a találkozó, ám az első gólig fél órát kellett várni, ekkor Herea volt eredményes. A szünet után néhány perccel Grigore már kettőre növelte a hazai előnyt, igaz, a mérkőzés ebben a periódusában a Galati sem állt távol az egyenlítéshez. A 65. percben aztán egy ritkán látható sportszerű gesztus szemtanúi lehettek a nézők, amikor a hazaiak középpályása, Costin Lazar bevallotta, nem szabálytalankodtak ellene és a bíró kénytelen volt visszavonni egy már megítélt tizenegyest. Arról, hogy ez a találat ne hiányozzon a Rapid számára, Spadacio és Grigorie gondoskodott, magabiztos győzelmet aratott tehát a vasutas csapat.

Győzelmet vártak a szurkolók a Temesvártól is, ám végül a döntetlennek is örülhettek. Az Otopeni csapata ugyanis nagyon szervezetten védekezett és veszélyesen kontrázott, ennek eredményeként Caramarin és Ganea két gólos előnyt szerzett csapatának. A bánságiak azonban az utolsó húsz percben áttörték a hazaiak védelmi vonalát, Parks pedig két találatával kiegyenlített.

Az utolsó fogadta az elsőt, a Dinamo Buzauban lépett tehát pályára. A hazaiak bátran és támadólag léptek fel, míg a vendégek már-már tökéletes arányban használták ki lehetőségeiket, így Niculescu, Niculae és Danciuelscu góljaival egy óra elteltével három gólos előnyre tettek szert, majd a hosszabbítás perceiben Tamas hibáját kihasználva Mansour szépített.

A forduló rangadóját Craiován rendezték, ahol a címvédő Kolozsvári CFR lépett pályára. Ám a mérkőzés messze állt egy rangadótól elvárható színvonaltól, ami teljes mértékben a vendégek csapnivaló teljesítményének köszönhető. Aki lekéste az első hét percet, az igen sokat veszített, ekkor ugyanis már 2-0 volt az állás: Florin Costea már 45 másodperc után bevette a vendégek kapuját, a hatodik percben pedig Stoica értékesítette a Soava buktatásáért megítélt büntetőt. Az első félidőben bajnokra nyomaiban sem emlékeztető CFR tartotta a lépést a kék-fehérekkel és Alcanatara egy szöglet után szépített, bár ebben a periódusban is a Craiova volt a jobb. A második félidő aztán oktatófilmbe való játékot hozott: a CFR kaotikus, ötlettelen játéka a „hogyan ne" kategóriát elégítette ki maradéktalanul, míg a hazaiak két újabb gólja a „hogyan vezessünk villámgyors kontrát" fejezet elemeit foglalta magába. Az, hogy a két Costea testvér, Florin és Mihai csak egy-egy gólt szerzett, csak és kizárólag Nuno Claro kapuson múlott, különben megsemmisítő vereséget is szenvedhetett volna az újabb bajnoki címtől egyre távolodó „vasutas".

A tabellán a Dinamo 43 ponttal vezet, előnye négy pont a Medgyesen veszítő Urziceni-el szemben. A Rapid 38 ponttal a harmadik, majd egy-egy pont különbséggel követi őket a Temesvár, a CFR, a a 35. pontos Craiova és a Vaslui, míg a Steaua jelenleg a nyolcadik, 34 egységgel.

Eredmények:

Iasi-Beszterce 1-0
gól: Balba (2.)

Arges-Steaua 2-2
gólok: Tanase (14.), Bazzi (88.), illetve Ov. Petre (43.), Kapetanosz (87.)

Medgyes-Urziceni 1-0
gól: Bud (60.)

Pandurii-Brassó 0-0

Vaslui-Farul 4-2
gólok: Luz (10.), Wesley (34.), Ljubinkovics (40.,42.) illetve Pahor (39), Fernandez (73.)

Rapid-Galati 4-0
gólok: Herea (34.), Grigore (51.), Spadacio (83.), Grigorie (93.)

Otopeni-Temesvár 2-2
gólok: Caramarin (18.), Ganea (71), illetve Parks (72., 90.)

Buzau-Dinamo 1-3
gólok: Mansour (90.), illetve Niculescu (10.), Niculae (30.), Danciulescu (62.)

Craiova-Kolozsvári CFR 4-1
gólok: Fl. Costea (1., 69.), Stoica (6.). M. Costea (69), illetve Alcantara (44.)

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: