2018-06-06 09:57:01• hírek • Oszkó Viktória

Azt hitted, hogy ezen a hétvégén programok nélkül maradsz?! Tévedés!

Ha úgy éreznéd, szusszannál végre egyet, ha most döntötted volna el, hogy ennek a hétnek a végén inkább ki sem mászol az ágyból, gondold át! Rengeteg program, különleges kezdeményezés, rekordkísérlet, sőt, még diáknapi programok is várnak, ha kimozdulsz!

Kezdjük időrendi sorrendben, hogy még véletlenül se maradjatok le semmiről.


Szatmári Diáknapokat szervez június 7-10 között a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés. Bár az eseménynek már többéves hagyománya van, tavaly először sikerült oly módon átgondolni a programokat, hogy abba ne csak hazai és külföldi fellépők férjenek bele, hanem – a visszajelzéseket alapul véve – csapatjátékokkal is színesítsék a Szatmári Ifjúsági és Diáknapokat.  Ezt továbbgondolva a cél idén is az, hogy a fiatalok amellett, hogy jól érzik magukat, egyénileg és csapatban is bizonyíthatják rátermettségüket, tudásukat és ügyességüket. Részletesebb információt az alábbi linkre kattintva találsz. 


Június 9-én, szombaton reggel 8.00 órától startol el a Caritas által szervezett Charity Walk. Új névvel, új arculattal jelentkezik idén a tizenkettedik alkalommal megszervezett Caritas Jótékonysági Maraton. A nemes cél érdekében történő gyaloglás ezúttal Szatmárnémeti területén zajlik. Június 9-én 8.00 órakor a Székesegyház elől indulnak a résztvevők és mintegy 6 kilométer kellemes, üdítő séta után az Unirii út 49. szám alatti Varázskertbe érkeznek. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet éves jótékonysági eseménye keretében a közösség segítségét a tavaly létesített szenzoriális kert terápiás eszközökkel való felszereléséhez kéri. A rendezvény fő támogatója idén is az Autonet Kft., mely az előző évekhez hasonlóan a részvétel arányában biztosít támogatást, ezért is fontos, hogy minél többen jöjjenek el. Részletes programleírást az alábbi linkre kattintva találsz. 


Szintén június 9-én, szombaton startol el Szatmárnémetiben a minden évben tömegeket megmozgató Virágparádé. Tavaly az előző évekhez képest rekordszámú érdeklődő követte a felvonulók sorát, remélhetőleg ez idén sem lesz ez másként. A program reggel 9.00 órakor kezdődik majd a Kossuth-kertben, amikor is a virágparádé nyitó mozzanataként megkoszorúzzák Kiss Gedeon szobrát a Zöld ház előtt. Ezután az összegyűlt tömeg szervezetten elindul majd a Daniel Prodan Stadion felé a következő útonalon: Traian sugárút – Avram Iancu – Fabricii - Daniel Prodan Stadion. A fellépők között ott lesznek a Vetési Általános Iskola mazsorettjei, a Cserey Csaba vezette dobosok, az SCALPIN SRL és az SC ELECTROLUX Romania feldíszített kocsijai, valamint óvodások és iskolások, akik szebbnél-szebb, újrahasznosított anyagokból készíült ruhácskákban vonulnak majd végig a szakaszon.


A virágparádé azért is különleges idén, mert összekapcsolódik a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség „Millió kupak – Millió Mosoly” elnevezésű környezetnevelési programjával, amelynek bemutatóját – vagy nevezzük inkább finálénak – szándékosan hangolták össze a felvonulással. A Daniel Prodan Stadionban állítják ki ugyanis azokat a mesejeleneteket ábrázoló színes panókat, amelyeken az óvodások és iskolások hónapokig dolgoztak.


Az ügynökség fő célja az, hogy a panókat egymás mellé állítva olyan hosszúságú alkotást hozzanak létre, amilyet még nem látott a világ. Ha minden az elképzeléseknek megfelelően alakul, akkor sikerül olyan hosszúságú táblasort kialakítani, amivel bekerülhet városunk a Rekordok Könyvébe. Bővebb leírást a programról az alábbi linkre kattintva találhatsz.


Te se maradj otthon, légy a részese a különleges eseménynek!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: