2018-05-02 07:59:06• hírek • Közlemény

Június 9-én Caritas Charity Walk

Új névvel, új arculattal jelentkezik idén a tizenkettedik alkalommal megszervezett Caritas Jótékonysági Maraton. A megye egyik legnagyobb karitatív rendezvényének újragondolásában izgalmas kihívást láttak és aktív szerepet vállaltak lelkes helyi gimnazisták.

A nemes cél érdekében történő gyaloglás ezúttal Szatmárnémeti területén zajlik. Június 9-én 8.00 órakor a Székesegyház elől indulnak a résztvevők és mintegy 6 kilométer kellemes, üdítő séta után az Unirii út 49. szám alatti Varázskertbe érkeznek. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet éves jótékonysági eseménye keretében a közösség segítségét a tavaly létesített szenzoriális kert terápiás eszközökkel való felszereléséhez kéri. A Jótékonysági Maratonnak jótékonysági sétává (Charity Walk) való átalakításával a szervezők bíznak abban, hogy még több kisgyermekes család és idős számára lesz vonzó a részvétel.  


A rendezvény fő támogatója idén is az Autonet Kft., mely az előző évekhez hasonlóan a részvétel arányában biztosít támogatást, ezért is fontos, hogy minél többen jöjjenek el. A Művészeti Iskola diákjainak jóvoltából varázslatos hangulat fogadja majd az érkezőket. Limonádé, fagyi, pogácsa, fánk és az elmaradhatatlan zsíros kenyér teszik majd teljessé a pikniket.


A résztvevők betekinthetnek a Caritas Szent József Rehabilitációs Központjának munkájába, valamint az intézménybe járó gyermekek mindennapjaiba. Alkalmuk lesz megtapasztalni, átélni, milyen a világ egy atipikusan fejlődő gyermek szemével nézve. Sokak számára olyan nap lehet ez, melytől kezdve a világ nagyobb, szebb és boldogabb lesz.


Sétálj te is június 9-én! Adjuk meg együtt a terápiás kezelésben részesülő gyermekek számára egy jobb jövő reményét, egy méltó élet esélyét!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: