2008-09-22 18:00:55• hírek • Szatmár.ro

Új barátságok születtek

A Kültelki templomban vasárnap ismét találkozhattak azok a fiatalok, akik augusztusban részt vettek a nagytarnai táborban. Krisztus fiatal tanítványai Szatmár környékéről - Batizról, Tamásváraljáról, Mikolából - és a város gyülekezeteiből sereglettek össze.

A vasárnap délután 17 órakor kezdődő istentiszteleten Rácz Ervin-Lajos segédlelkipásztor hirdetett Igét, aki prédikációjában hangsúlyozta, hogy Istennek minden generációhoz szava van, még a ma élő emberekhez is. Isten úgy szólít ma meg minket is, mint Mózest az égő csipkebokornál, aki először csak szemlélő volt: "Odamegyek, hogy lássam e nagy csudát", aztán hallgató, Istennel beszélő, kommunikáló, imádkozó, majd küldötté vált. Küldött lehet minden keresztyén, mert Isten cselekedeteinken, viselkedéseinken, szavainkon, mosolyunkon keresztül is szólhat embertársainkhoz, családunkhoz, környezetünkhöz.

 

Ezt követően a résztvevőket Higyed János-Mátyás Szatmár-Kültelek lelkipásztora köszöntötte. Az istentiszteletet pörgős, goszpel zenével a Szatmár-Szamosnegyedi gyülekezet ifjúsági zenekara, az Immánuel együttes kísérte végig, amely még a szatmári hallgatóságnak újszerű, viszont egy eszköz, amivel a fiatalokat vissza lehet hívni a templomba. Istentisztelet után szeretetvendégséggel várták az ifjakat, ahol régi barátságok erősödtek és újak születtek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: