2006-08-19 17:17:08• hírek • Noemi Brigitta Boros

Sikeresek az ifjúsági programok

 A PMN szombati gyermek- foglalkozásain rengeteg gyermek vett részt.

 Sikeresen zajlanak a Szatmári Magyar Diákszövetség rendezvényei a Partiumi Magyar Napok keretén belül. A Gyerekutca, 12 és 16 óra között programokkal és gyermekfoglalkozások egész tárházával várja a kicsiket és nagyokat a főtéri park enyhülést nyújtó fáinak árnyékában.

Amint azt Polner Zoltántól, a Gyerekutca főszervezőjétől megtudtuk, a legnagyobb érdeklődés és siker az arcfestést övezte. Az arcfestő-standnál a nap folyamán többször volt arra példa, hogy egyszerre több gyermek is „ sorba állt” azért, hogy az arcfestő-lányok valamilyen varázslatos mesefigurát, vagy éppen akcióhőst varázsoljanak belőlük. Idén a Pókember és a pillangó számított slágernek a gyerekek körében, de a kicsik nem feledkeztek meg a már klasszikussá vált állatfigurákról, és a népmesék megszokott királykisasszonyairól és vitézeiről sem.

Hasonlóan sikernek örvend a Babes-Bolyai Tanitóképző Főiskola  és a Közigazgatási Kollégium diákjainak tudásszintjét felmérő hagyományápoló vetélkedő. Amint azt Veres Norbert, a program főszervezője elmondta, a szórakozáson kívül azzal a konkrét eredménnyel számolnak, hogy azok a fiatalok, akik rövidesen a katedra mögül oktatják a gyermekeket vagy a közigazgatásban tevékenykednek, a népi hagyományok szeretetét vigyék magukkal. Ennek fontosságát emelte ki a  vetélkedőt levezénylő Szőcs Péter a Szatmár Megyei Múzeum aligazgatója is. A vetélkedőn kapott díjakon túl tehát mindenki a versenyzés élményével és a népi hagyományok alaposabb ismeretével gazdagodhatott.

A Partiumi Magyar Napokon a továbbiakban is várnak még meglepetések a fiatalokra, hiszen színvonalas néptánc-programok és utcabál is része a mai nap programkínálatának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: