2006-09-21 15:37:44• hírek • Noemi Brigitta Boros

Ifjúsági Találkozó Szatmárnémetiben

 A rendezvény lehetőséget ad találkozásra, ismerkedésre és kapcsolatteremtésre.

 Az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda idén is lehetőséget szeretne biztosítani a fiataloknak a találkozásra, ismerkedésre és kapcsolatteremtésre. Ezt a célt szolgálja a plébániai ifjúsági közösségek újabb egyházmegyei találkozója, melyre szeptember 23-án kerül sor – tudtuk meg Melan Karolinától, a Szatmári Római Katolikus Püspökség referensétől.

 

A Biblia Évében a rendezvény mottóját a Szentírás ihlette: "Férfinak és nőnek teremtette" (Ter 1,27b).

A nap regisztrációval indul reggel 9 órakor a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarán. Itt zajlik a programok többsége, leszámítva néhány előadást és alternatív programot, melyeknek a Szatmári Sportklub vívóterme ad otthont. 

 

Az ünnepélyes megnyitó 10 órakor kezdődik, ezt követi a plébániai csoportok bemutatkozása egy plakát és egy himnusz segítségével. Ebéd után, 13.15 órakor párhuzamosan lesznek előadások külön fiúknak, lányoknak, illetve magyar és román anyanyelvűeknek. Az előadásokat magyarul a lányoknak Egyed Zsigmond Enikő, a fiúknak Solomayer Sándor és Mares Sándor, románul pedig dr. Hanni Rolfes és Ft. Román János tartják. Az előadásokat kiscsoportos beszélgetések követik az adott témában.

 

Délután számos alternatív program várja az érdeklődőket: göbözés, gyöngyfűzés, ifjúsági énekek tanulása, gyurmázás, gipszmaszk-készítés, könyvjelzőkészítés, biblikus tánc, bibliodráma, valamint két beszélgető kiscsoport.

 

Délután, 16.30 órakor már közös lesz az előadás fiúk-lányok számára: magyarul Lepedus István és felesége, Ildikó, románul pedig Ardelean Vasile tartja az előadást. Utána plénum lesz, melynek keretében a fiatalok kérdéseket tesznek fel az előadóknak és a papoknak. Az ifjúsági szentmisét 18.30 órakor Ft. Vik János celebrálja.

 

Az est hátralevő része a szórakozásé: előbb koncert, majd buli lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: