2009-03-31 18:20:45• hírek • Parajdi Andrea

Több érv a költöztetés mellett

A G.M. Zamfirescu Kultúrház költöztetésének kérdését, Ilyés Gyula polgármester az április 30-i városi tanácsülésen ismét napirendre kívánja tűzni. Az elképzelések nem változtak, a Szakszervezetek Művelődési Házát vennék bérbe a kultúrház számára.

Kedden Gigi Molnárral, a G. M. Zamfirescu Kultúrház igazgatójával tárgyalt Ilyés Gyula polgármester, ahol a kulturális intézmény költöztetése volt a fő téma. Az épület tulajdonosa visszaigényelte az ingatlanját, így már nem sokáig lehet halogatni a kultúrház elköltöztetését.

- A városi tanács korábban nem hozott döntést az ügyben, úgy gondolom ennek ellenére még érdemes újabb próbálkozást tenni - mondja Ilyés Gyula polgármester, aki immár több érvet is felsorakoztatott a Szakszervezetek Művelődési Házának bérbevételének hasznosságát illetően.

Mint mondja, amellett, hogy bérleti díj fejében karbantartanák a város központjában lévő, több mint 500 férőhelyes művelődési otthont, székhelyet biztosítanának a kultúrháznak is, valamint az Északi Színház is ott fejthetné ki tevékenységét, amíg az épületen felújítás zajlik. -Ezek mind két-három éves tervek, tehát az idei költségvetésből nem kellene erre a célra pénzt fordítani. Mindenképpen hoznunk kell egy határozatot, mert a kultúrház sem működhet ilyen körülmények közt - fejti ki Ilyés.

Mint kiderült, a keddi egyeztetés során az öt hónapon át zajló Szatmári Kulturális Napok programjáról is tárgyaltak. A rendezvénysorozat eseményei a tavalyihoz hasonlóan alakulnak majd, azonban a kisebb büdzsé miatt idén kevesebb programot terveznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: