2008-12-31 13:55:44• hírek • Parajdi Andrea

Kulturális szerepvállalás

A helyi kulturális élet szervezéséből, 2008-ban is kivette a részét a G.M.Zamfirescu Művelődési Ház. Egy év alatt több mint harminc rendezvényt bonyolítottak le.

A G.M.Zamfirescu Művelődési Ház havonta legalább három-négy koncertet szervezett, amelyek rendszerint különböző célközönségnek szóltak. A kultúrház által szervezett rendezvények többféle zeneműfajt képviseltek, ugyanis ezzel biztosították azt, hogy a különböző stílusok kedvelőinek tartalmas szórakozásban lehessen részük.

- A 2007-es év a dzsessz éve volt, 2008-ban a legnagyobb érdeklődést a rock műfaja érdemelte ki. A legnagyobb sikert a nyáron megszervezett Samfest Rock napokon, a svédországi Lake of Tears és a németországi Crematory együttesek koncertje aratta. Ezek a fellépések más városokból is nagyon sok fiatalt vonzottak Szatmárnémetibe - tájékoztatott Matei Maria Magdalena, a Zamfirescu Művelődési Ház referense. A Kultúrház egyébként legalább tíz alkalommal szervezett rock koncertet 2008-ban.

A G.M.Zamfirescu Művelődési Ház immár hagyományszerűen minden évben megszervezi a Samfest és a Christmas Fest rendezvénysorozatokat, amelyeket idén is nagy érdeklődés kísért. Ezeknek a fesztiváloknak a programja, rendszerint folk, folklor, dszessz, rock és dj party-kat tartalmaznak.

Továbbá a városnapokat is a Kultúrház szervezte meg, amelynek 2008-ban, először volt helyszíne a városi strand területe. - Bár eleinte sokan kétkedve fogadták, hogy nem a központban lesz megszervezve a városnapok, a visszajelzések alapján mégis elmondhatjuk, hogy az új helyszín is bevált. A színvonalat mindenképpen tartani tudtuk - magyarázza Matei Maria Magdalena, aki arról is beszámolt a Szatmár.ro-nak, hogy a Nyári Színház hiányát még mindig érzi a Művelődési Ház, hiszen ott még az időjárás szeszélye sem befolyásolta a rendezvények hangulatát.

A Művelődési Ház jövőre is megpróbál, minél változatosabb rendezvényekkel kedveskedni a szatmári közönségnek, s a szervezők bíznak abban, hogy a világgazdaság válságos időszaka nem befolyásolja túlzott mértékben, a tervezett rendezvények lebonyolítási folyamatát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: