2008-10-30 17:40:02• hírek • Parajdi Andrea

Elnapolták a döntést

A csütörtöki városi tanácsülésen több fontos határozati pontot napoltak el a tanácsosok. Nem született döntés a G.M. Zamfirescu Művelődési Ház sorsáról, sem a 16-os lakótelep felújításáról, sem pedig a speciális köztisztasági illeték bevezetéséről.

A G.M. Zamfirescu Művelődési Ház sorsa már régóta foglalkoztatja a városvezetést, ugyanis a jelenlegi székhelyén nem működhet tovább a kultúrház, mivel a tulajdonos visszaigényli az épületet. A város a Szakszervezetek Művelődési Házába költöztetné a művelődési otthont, s a bérleti díj ellenében felvállalná az épület karbantartását.

A városi tanács elé terjesztett határozati pontot csupán azért napolták el, mivel mindeközben módosult a mozitörvény. A törvénymódosítás értelmében Szatmárnémeti Önkormányzata jogilag átveheti a Romaniafilm Vállalat tulajdonában lévő Luceafarul mozi épületét. A tanácsosok egyetértettek abban, hogy jobban át kell gondolni melyik épületbe költözzön a G.M. Zamfirescu Művelődési Ház, és hogy mennyire lenne megterhelő a költségvetésnek, ha mindkét épület a város irányítása alá kerül.

A 16-os lakótelep teljes modernizálásáról -amelyet egy koncessziós szerződés alapján valósítanának meg - ezen a tanácsülésen sem született döntés. Mivel a város saját büdzséjéből nem tudja finanszírozni a munkálatokat, így a lakónegyed felújítására koncessziós szerződést kötne egy céggel, amely tíz éven keresztül a karbantartást is vállalná. A város a szerződés értelmében évente egyszer meghatározott összegű részletfizetéssel törlesztené adósságát. A koncessziós szerződés tartalma a mostani tanácsülésen is hiányosnak bizonyult, s mivel egy nagymértékű beruházásról van szó, a jóváhagyásra kerülő dokumentumok minél pontosabbak kell legyenek.

Továbbá, a tanácsosok a speciális köztisztasági illetékről szóló határozati pontot sem fogadták el. Amint arról korábban beszámoltunk, a Florisal Köztisztaságért Felelős Vállalat a szemétszállítási díj meghatározására egy új tarifakiszámítási rendszer bevezetését tervezi. Ennek értelmében a lakosság új szerződést kell kössön a szemétszállításra. Azok, akik nem rendelkeznek erre vonatkozó szerződéssel, kötelesek lesznek kifizetni ezt a speciális illetéket, a tanácsosok azonban egyeztetni szeretnének a Florisal vezetőségével a határozat elfogadása előtt, ugyanis a szerződés kapcsán is akadnak tisztázatlan kérdések.

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: