2009-12-29 13:11:55• hírek • Szatmar.ro

Szabályváltozások a kosárlabdában

Az európai szövetség kezdeményezésére távolabbról kell dobni a hármasokat.

Az Európai Kosárlabda-szövetség, a FIBA-Europe kezdeményezésére komoly változáson esnek át a kosárlabda szabályai a következő szezon elejétől kezdve. Növelik a három pontos vonal távolságát és átfestik a „három másodperces zónát" is.

Éles Péter, a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapatának a menedzsere üdvözli az első lépést, mely szerint a triplavonalat 50 centiméterrel távolabbra viszik az alapvonaltól. „A férfiak mezőnyében a 6,25-ös távolság már nem volt igazi távolság. Sőt, nálunk is Allyson Hardy Gyulafehérváron hét kísérletéből hatot értékesített. A profiknak nem okoz majd gondot az átállás, csak némi időre lesz szükségük, hogy megszokják az új távolságot. És a vállalkozási kedvüket sem veszi el."



Téglalap lesz a trapézból, távolabbról kell dobni a hármasokat


Ezzel szemben azon változásnak, amely szerint az a zóna, amelyben egy játékos csak három másodpercet tölthet, az eddigi trapéz alakúról téglalap alakúra változik, Éles nem látja értelmét. „Ennek a változásnak nem látom létjogosultságát, igazából nem értem, hogy a FIBA-t mi vitte erre az elhatározásra."

Sterbecz Tamás, a magyar szövetség főtitkára, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy ez vélhetően komoly taktikai változást is maga után vonhat. Éles Péter szerint azonban ez nem annyira egyértelmű. „Sterbecz komoly szakember, biztosan jobban ért hozzá, ám én nem látom, hogy a változások komolyan befolyásolnák a taktikai elképzeléseket."

A VSK-val kacsolat hír, hogy a lányok a Közép-Európa-kupa elődöntőjében mégsem a Trutnovval csapnak össze, mint ahogy arról korábban szó volt, hanem a szlovák Presovval. A csapat mellesleg a felkészülést január 5.-én kezdi meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: