2009-12-28 15:57:11• hírek • Szatmar.ro

Szatmári születésű volt a magyar kosaras

fotó: falcokc.nyugat.hu
fotó: falcokc.nyugat.hu

A válogatott Horváth Zoltán egy kamionnal ütközött hétfő reggel.

Szomorú eset árnyékolja be a magyar sport tragédiákban amúgy sem szűkölködő (gondoljunk Marian Cosma vagy Ocskay Gábor halálára) 2009-es évét: autóbalesetben életét veszítette a férfi kosárlabda-válogatott oszlopos tagja, Horváth Zoltán. Az történetnek szatmári kötődése is van, a Falco-Szova FC Szombathely centere ugyanis 1979 szeptember 27-én Szatmárnémetiben látta meg a napvilágot.

A magyar kosárberkekben csak Cecének becézett Horváth ugyanakkor városunkban kevésbé ismert, hisz korán Marosvásárhelyre került, iskoláit is ott végezte. Ezt követően került Magyarországra és csak ezután, 19 éves korában kezdett el kosarazni. Horváth egy sor magyar csapat (Zalaegerszeg, Veszprém, Paks és Atomérőmű) mellett a görög PAOK Szalonikiben is szerepelt, a szombathelyi gárdát két éve erősítette.

Hétfő kora reggel Horváth Toyota márkájú autójával Sopronból tartott Szombathely felé, a tragédia Tömörd és Vasasszonyfa között történt. A kosaras megcsúszott a fagyos aszfalton, autója átsodródott a szemközti sávba, ahol egy teherautó alá gyűrődött, amely 30 méteren keresztül tolta maga alatt/előtt a járművet. A kitűnő kosarast súlyos fej és mellkas-szérüléssel szállították a szombathelyi kórházba, ahol azonban már nem tudtak rajta segíteni.

"Óriási veszteség érte a magyar kosárlabdasportot, nagyszerű játékost és kiváló embert ismertem meg Zoliban. Viszonylag későn kezdett el kosárlabdázni, miután áttelepült Erdélyből, de második kapitánykodásom alatt stabil válogatott kerettaggá vált az elmúlt években. Egyszerűen nem találok szavakat a döbbenettől", idézi Mészáros Lajost, a magyar válogatott szakmai igazgatóját az MTI.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: