2011-04-12 23:55:15• hírek • Kocsis Zoltán

Egy percen belül két gól, elődöntős a ManU

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágóira az a meglepő helyzet állt elő, hogy igazi tétje csak a Manchester United és a Chelsea közötti mérkőzésnek volt, míg a másik három párosítás, köztük a Sahtar Donyeck és a Barcelona párviadala, tulajdonképpen már az első 90 perc során eldőlt.

A Manchester Londonban szerzett egy gólos előnyének tudatában óvatos alapállásban kezdte a keddi a visszavágót, átadva a kezdeményezést a Chelsea-nek. Amely nem is kérette nagyon magát: Torres gyenge fejese még nem okozott magas vérnyomást a „vörös ördögök" híveinek, Anelka két lövése viszont már annál inkább. A United elsősorban kontrákra játszott és a 26. percben egy ilyen támadás végén Hernandez be is talált - ám les miatt jogosan érvénytelenítették a gólt. A 43. percben aztán Giggs adott középre, ismét jött Hernandez, ismét hajszálnyi lesen, ám ezúttal a partjelző nem emelte fel zászlaját, a mexikói pedig vezetéshez juttatta csapatát.

A szünetben a továbbra is gólképtelen Torres helyett Drogba állt be és ez remek húzásnak bizonyult a vendégek számára. Egy hazai lehetőség után az elefántcsontparti csatár kétszer is komoly feladat elé állította van der Sar kapust, ám a veterán holland állta a sarat. A mérkőzés és a továbbjutás sorsa a 68. és a 77. perc között dőlt el, amikor előbb Nani lövését védte Cech, majd Giggs puskázott el egy ziccert. Ramires még ugyanabban a percben (70.) megkapta második sárgáját, reménytelen helyzetbe hozva a kékeket.

Másként gondolta azonban mindezt Drogba, aki a 77. percben pazar mozdulattal szelídítette meg a labdát Essien passza után, majd egy erőteljes lövéssel kiegyenlített. Egy perc sem telt el azonban és a másik kapu előtt Giggs ugratta ki Pakot, aki ugyanúgy kilőtte a hosszú alsó sarkot, bebiztosítva ezzel a Manchester United elődöntős szereplését. A MU-ra az elődöntőben vélhetően a Milánóban 5-2-re nyerő Schalke vár.


Javier "Chicharito" Hernandez előnyhöz juttatja a Manchestert  fotó: manutd.com
Javier "Chicharito" Hernandez előnyhöz juttatja a Manchestert  fotó: manutd.com


Az est másik meccsén a Barcelona kolosszális, 5-1-es előnnyel utazott Donyeckbe, ennek tudatában pedig az amúgy nem tartalékos katalánok megengedhették azt a luxust, hogy átadják a kezdeményezést az ukránoknak. Ám akárcsak Barcelonában az első meccsen, a Sahtar futballisták ezúttal sem tudták gólra váltani a kezdeti helyzeteiket: Costa lövését Valdez bravúrral védte, később pedig Jadson tévesztett célt. Messi révén a vendégek csak a 28. percben találták el először a hazai kaput, ezt követően azonban fölénybe kerültek, Adriano és Xavi lehetőségei után pedig Messi a 43. percben, három védő gyűrűjében a hálóba talált. (Érdekesség, hogy Manchesterben Hernandez szintén a 43. minutumban volt eredményes.) Ez volt a kis argentin 48. szezonbeli gólja a Barcelonában, ezzel pedig új rekordot állított fel, megdöntve saját, valamint Ronaldo (Nazario da Lima) és Puskás Ferenc 47 szezongólos eddigi csúcsát. És hol van még a vége? Mármint az évadnak.

A második félidőben mindkét csapat alábbhagyott, ám Afellay, Alves és Messi az egyik, Mkhitarjan és Moreno pedig a másik oldalon akár újabb gólokat is lőhetett volna. Az eredmény azonban nem változott, a Barcelona lehengerlő, 6-1-es fölénnyel jutott az elődöntőben, ahol vélhetően a Real Madrid vár rá - amennyiben a „királyi gárda" el nem herdálja a londoni visszavágón a 4-0-ás előnyét a Tottenhammel szemben.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők, visszavágó (összesített eredmény):
Manchester United
- Chelsea 2-1 (3-1)
gólok: Hernandez (43.), Pak (77.) illetve Drogba (77.)

Sahtar Donyeck - Barcelona 0-1
gól: Messi (43.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: