2011-04-12 09:42:33• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Csak a Manchesternek van izgulni valója

A negyeddöntős párharcok visszavágói közül jószerivel csak egyetlenegy nem tekinthető formalitásnak a labdarúgó Bajnokok Ligájában, méghozzá az angol házirangadó: az egygólos előnyben lévő Manchester United kedden fogadja a Chelsea-t.

Noha a szigetországi párharc nem tekinthető lefutottnak, a fővárosiak rendkívül nehéz feladat előtt állnak, ugyanis a Vörös Ördögök hat éve nem szenvedtek vereséget hazai pályán a legrangosabb klubsorozatban.

"A legnagyobb előnyünk az Old Trafford. Közönségünk ismét fantasztikus hangulatot fog teremteni" - mondta Sir Alex Ferguson, a manchesteriek skót edzője. "Csak egygólos előnyünk van, így nagyon óvatosnak kell lennünk, és a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk".

A Kékek olasz mestere, Carlo Ancelotti mindenkit emlékeztetett rá, hogy a Premier League előző kiírásában a Chelsea
"Persze tudjuk, hogy nagyon nehéz nyerni az Old Traffordon, de megvan az önbizalmunk, hogy képesek vagyunk rá, elvégre az előző szezonban sikerült" - jelentette ki Ancelotti.
2-1-re győzött a Manchester United otthonában, s ez az eredmény most is tökéletesen megfelelne csapatának.

A két gárda amúgy összesen 159-szer csapott össze egymással, 68 MU-győzelem mellett 44 Chelsea-siker és 47 döntetlen a mérleg. A felek ebben a szezonban eddig háromszor találkoztak: az angol Szuperkupa döntőjében 3-1-re nyert a Manchester, míg a bajnokságban a Chelsea hazai pályán egy sokat vitatott összecsapáson 2-1-re diadalmaskodott, míg a BL múlt heti első felvonásán a MU győzött idegenben.

Carlo Ancelotti pályafutása során már harmadik klubjával "botlik bele" Sir Alex Fergusonba a BL-ben: az 1998/99-es idényben még a Juventus szakvezetőjeként elbukta az elődöntős párharcot, a Milan edzőjeként azonban a 2004/05-ös és a 2006/07-es idény kieséses szakaszában is továbbjutott.


A Stamford Bridge-en Rooney góljával nyertek a vörösök
A Stamford Bridge-en Rooney góljával nyertek a vörösök


A Chelsea az elmúlt években rendre belefutott angol csapatokba, hol a Liverpoollal, hol az Arsenallal csatázott. Érdekes, hogy a téli "bombaigazolás", a spanyol Fernando Torres egyelőre gól nélkül áll a londoniaknál, ám jó előjel lehet számára, hogy (még liverpooliként) eddigi mindhárom angol-angol BL-összecsapásán a kapuba talált. Az is a londoniaknak kedvezhet, hogy valamennyi játékosuk hadra fogható, egyedül a hossszú sérüléséből nemrég felépült Josszi Benajun nem százszázalékos. A másik oldalon ugyanakkor John O'Shea, Darren Fletcher és Anderson is sérült, visszatér viszont Rio Ferdinand.

A másik keddi összecsapáson az FC Barcelona 5-1-es előnnyel utazik Donyeckbe a Sahtarhoz. Az ukrán csapat továbbjutási esélyei a nullához áll közel, ráadásul Mircea Lucescu egy sor fontos játékosára nem számíthat: a korábban a Barcelonában is megforduló Dmitrij Csigrinszkij valamint Oleg Kucser és a csapatkapitány Darijo Srna sérült, Razvan Rat eltiltott és Luiz Adriano játéka is kérdéses. Pep Guardiola két fontos pillér szerepvállalására sem számíthat: Carles Puyol sérült, Adres Iniesta pedig eltiltott. Nem állhat a katalánok rendelkezésére Bojan Krkics sem, aki a hétvégi bajnokin sérült meg.

További rossz hír az ukránok számára, hogy a Sahtar a hétvégén 1-0 arányú vereséget szenvedett a Donbass Arnában az Obolon Kijev ellen, ami azt jelenti, hogy a „bányászok" két és fél év után kaptak ki hazai pályán. Ugyanakkor a Barcelona augusztus közepe óta veretlen a bajnokságban...

Bajnokok Ligája, negyeddöntő visszavágók (első meccs eredménye):
Manchester United - Chelsea 21.45 (1-0) DolceSport, TV2
Sahtar Donyeck - Barcelona 21.45 (1-5) DigiSport.hu, TVR1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: