2010-07-22 14:02:41• hírek • Balog Anita

Mobiltelefont cserélt Porschéra

A legrégibb kereskedelmi folyamattal, a cserével lett gazdag egy amerikai fiatal.

Az akkor 15 éves Steven Ortiz egy régi mobiltelefontól akart megszabadulni, ami már egy ideje a garázsban porosodott, ezért feltette a hirdetést az egyik legkedveltebb amerikai cserebere-oldalra, a Craiglist-re.

A telefonnak hamarosan gazdája is akadt, a tárgyért egy kicsit újabb mobiltelefont kapott cserébe - ezzel indult el a fiatal kereskedelmi karrierje. A fiú összesen két éven át csereberélt, naponta 5-6 órán keresztül kereste az előnyös csere-lehetőségeket. Tizennégy előnyös cserét követően aztán egy Porsche tulajdonosa lett, egyetlen cent befektetése nélkül. De hogy is alakult a mobiltelefon története?

A fentebb említett újabb mobiltelefont sikerült elcserélnie egy iPod Touch-ra, amitől egy kerékpárért vált meg. A bringáért egy idő után egy MacBook Pro laptopot kapott, amit sikeresen elcserélt egy Toyota 4Runner-re -írja az Agerpres. Ezzel megnyílt az út az autók felé, újabbnál újabb autók tulajdonosa lett, annak ellenére, hogy nem rendelkezett gépkocsivezetői jogosítvánnyal. Az utolsó előtti cserével egy 1975-ös Ford Bronco tulajdonosa lett, amit egy, a korának jobban megfelelő autóra cserélt. Így jutott el a cseresorozat végén a Porsche sportkocsihoz.

- Sokan arra kérnek, hogy a telefonjukból csináljak Ferrarit - mondja mosolyogva a fiú - de ez nem ennyire egyszerű. Sok türelem, odafigyelés kell ahhoz, hogy egy ilyen sorozat ennyire sikeres legyen, sok órányi munkám van benne. Ráadásul egyetlen alkalommal sem csaptam be senkit, mindenki elégedett volt a cserékkel.

Ortiz rokonai szerint a fiúról már gyerekkorában kiderült: nem elveszett ember. Volt amit a zsebpénzéből megvett, aztán háromszoros áron adta tovább.

Steven Ortiz most a Porsche elcserélésén dolgozik, hiszen mint kiderült: az autó fenntartása neki nagyon költséges, egy sima olajcsere is 150 dollárba kerül - a szervizben pedig nem lehet cserébe adni valamit - viccelődik az Agerpres.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: