2009-04-05 16:12:14• hírek • Szatmar.ro

Ismét edzőcsere a CFR-nél

Vasárnap az Ales Jindra-Dusan Uhrin párost a portugál Conceicao váltotta.

Elképesztő mennyiségben és gyorsasággal fogyasztja az edzőit a román bajnokság és kupa címvédője, a Kolozsvári CFR: vasárnap menesztették az Ales Jindra-Dusan Uhrin párost, helyüket a portugál Antonio Conceicao vette át.

Az elmúlt héten azzal foglalkozott az erélyi sportsajtó, hogy a Vaslui elleni esetleges vereség esetén a Kolozsvári CFR vezetősége felbontja a csapatot irányító cseh duó szerződését. Nos, a bajnoki címvédő tavaszi legmeggyőzőbb játékát produkálva 3-0 arányban legyőzte moldovai ellenfelét, a Jindra-Uhrin páros mégis vehette sátorfáját. Erről Uhrin és Iuliu Muresan elnök vasárnap reggel tárgyalt egymással. A szakítás hivatalos oka, hogy a Temesvár egykori mestere hiányolta a vezetőség támogatását, ami nem hivatalosan azt jelenti, hogy senkivel nem volt jó a viszonya az egyesületen belül.

 

Néhány órával később aztán a klub bemutatta az új trénert, aki délelőtt meg is tartotta első edzését, ez pedig azt jelzi, hogy az edzőcsere mégsem volt annyira váratlan esemény.

Az új edző az a portugál Antonio „Toni" Conceicao da Silva Oliveira, aki az ősszel már egyszer felmerült, mint a menesztett Ioan Andone utódja. A 48 éves portugál eddig csak kiscsapatoknál (Naval, Amadora, Setubal, Trofense) tevékenykedett és semmilyen komolyabb eredményt nem tud felmutatni. Pályafutásának csúcspontjai az Amadorával elért 9. hely 2006-ban, valamint, hogy a Trofensét a tavaly az első osztályba vezette. Ez utóbbi csapattól szeptember 9.-én menesztették, mivel együttese három vereséggel kezdte az élvonalbeli szezonját.

„Nagy öröm számomra, hogy egy ilyen csapatnál dolgozhatok, mint a CFR. Ígérem, sokat és professzionálisan dolgozunk majd és elérjük azt a pozíciót a tabellán, amelyet az egyesület megérdemel", nyilatkozta bemutatkozásakor Conceicao.

Iuliu Muresan elmondta, a portugál szerződésében nincs felbontási záradék, tehát az egyesület bármikor egyoldalúan felbonthatja a megállapodást, amely nyárig érvényes.

Kérdés, Conceicao kihúzza-e addig, figyelembe véve eddigi eredményeit és a CFR „ragaszkodását" edzői iránt: az idei szezonban ez már a harmadik csere, a portugál pedig az ötödik tréner Ioan Andone, Massimo Trombetta, Ales Jindra és Dusan Uhrin után.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: