2010-07-15 14:21:58• hírek • Kocsis Zoltán

Helycsere a Liga1-ben

A Curtea de Arges visszalépett az élvonaltól, a Pandurii Tg.Jiu veszi át a helyét.

Hiába végzett a 15., kieső helyen a Pandurii csapata a román labdarúgó élvonal, a Liga1 2009-2010-es évadjában, a Targu Jiu-i gárda mégis ott lesz a következő szezonban az élvonalban. Ezt csütörtökön jelentették be az illetékesek.

„A Pandurii Tg.Jiu hivatalosan a Liga1 tagja marad, a klub átvette ugyanis a visszalépő International Curtea de Arges helyét", tette közzé Dumitru Dragomir, a Professzionális Labdarúgó Liga elnöke. Bár a sportvezető azt mondta, hogy anyagi vonzatokról nincs tudomása, a román sajtó szerint azonban az ügylet ezen része sem maradt ki a megegyezésből.

A ProSport napilap értesülései szerint a helycsere következtében a Pandurii átengedi az International csapatának a mintegy másfél millió euróra rúgó tévéközvetítési díjat - csak az nem derül ki, hogy az előző vagy a következő szezonért járó pénzről van szó. A sportnapilap szerint a Curtea de Arges elnöke, Benone Lazar a megállapodás részeként ragaszkodik ahhoz, hogy a csapatát edző Ionut Badea legyen a Pandurii új vezetőedzője, valamint hogy az Inter 7-8 játékosa is átkerüljön a „pandúrok" keretébe.

Érdekesség, hogy a Pandurii a 2005-2006-os szezon végén is a kieső helyek egyikén végzett, mégis az élvonalban maradhatott, mivel a szövetség kizárta a most visszajutó Sportul Studentesc csapatát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: