2012-03-19 15:27:59• hírek • Szatmár.ro

Kirabolta a pékséget - a járókelők fogták el a korábban gyilkosságért elítélt férfit

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Egy késsel fenyegetőzve rabolt ki egy férfi hétfő reggel egy pékséget Szatmárnémetiben, de a járókelőknek hála nem jutott messzire a zsákmánnyal. A vizsgálatok során kiderült, hogy a cég alkalmazottja, ráadásul korábban emberölésért másfél évtizedet töltött börtönben.


A rácsok mögött várja tettének következményeit az a 33 éves férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy kirabolt egy szatmárnémeti pékséget. A reggeli órákban betért a "14 Mai" lakótelepen található üzletbe, ahol erőszakosan viselkedett, egy késsel megfenyegetve a 26 éves elárusítónőt, arra kényszerítve őt, hogy az adja át neki a bevételt - ami 130 lej volt.

A megrémült, három hónapos terhes elárusító nem ellenkezett, átadta az összeget a rablónak, aki futva próbálta elhagyni a rablás helyszínét. Pechére nem jutott messzire, mert a járókelők feltartóztatták és mozgásképtelenné tették.

Ezt követően a 112-es segélyhívó számon értesítették a rendőrséget, akik gyorsan a helyszínre is érkeztek és őrizetbe vették a férfit. Az azonosítást követően kiderült: Andrei M. volt az elkövető, aki a cég próbaidős alkalmazottja volt. A vizsgálatok során fény derült arra is, hogy egy nappal előbb a cég Soarelui negyedbeli boltját is megkárosította. Onnan 4780 lejt emelt el.

A mélyrehatóbb vizsgálatok azt is kiderítették, hogy a férfi bűnlajstroma ennél jóval hosszabb és bizony számára nem ismeretlen a rendőrségi fogda, de még a börtön sem:  2011-ben szabadult, miután 18 éves börtönbüntetéséből letöltött 14 évet - a büntetést nagyanyjának a meggyilkolása miatt kapta.

A sütőipari termékeket forgalmazó céghez azért vették fel próbaidőre, mert testvére - aki szintén a cégnél dolgozik - megkérte főnökeit, adjanak egy esélyt pénzkeresésre a börtönből szabadult férfinak.

A csendőrség is a helyszínre érkezett

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: