2011-07-24 18:59:04• hírek • Kocsis Zoltán

Nincsenek gyerekrablások!

A közvéleményben keringő pletykákkal és az elektronikusan terjedő üzenetekkel ellentétben semmi valóságalapja nincs annak, hogy Szatmár megyében gyerekeket raboltak és öltek meg szervkereskedők, közli a Szatmár Megyei Rendőrség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

Szatmár megyében egyetlen egy emberrablást sem regisztráltak az utóbbi időben, nem találtak sem tetemeket, sem kómában lévő, valamely szervét hiányoló személyt és egyetlen feljelentés sem született emberrablás miatt, folytatja a közlemény.

A rendőrség arra kéri a lakókat, amennyiben ilyen üzeneteket kapnak, azt semmiképpen ne küldjék tovább, mivel azok teljes mértékben valótlanságokat állítanak és csak tömeghisztériát váltanak ki. A rendőrség kéri továbbá a lakosság közreműködését abban, hogy megfékezze ezen álhírek továbbterjedését.

Amint arról korábban a Szatmár.ro is beszámolt, a hisztéria július elején Bukarestből indult, ahol több ambulancia alkalmazottját érte támadás, miután az interneten hamis információk terjedtek el arról, hogy ezeken a helyeken állítólag elrabolt gyermekeket szervdonorként használnak fel. A vádat a bukaresti rendőrség hivatalosan is cáfolta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: