2011-06-05 09:46:45• hírek • Póti Orsolya

Gyerekprogramok várták a látogatókat

Gyerekparádé, rengeteg gyermekprogram és vidámság. Nem is kell más egy sikeres Gyermeknaphoz. A Családi Hétvége utolsó napján többnyire a kicsik kapták a főszerepet, Gyermeknapra került sor a MADISZ szervezésében.

Felvonulással vette kezdetét a Családi Hétvége utolsó napja: a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából sétáltak el a gyerek - mazsorettcsapatok és rézfúvósok kíséretében - a Kossuth kertig, ahol számtalan program várta őket.

A Zöld Ház környékén felállított asztalokon több olyan tevékenység zajlott, amit a kicsik nagy előszeretettel végeznek. A vasárnapi nap folyamán kedvükre rajzolhattak, vagdoshattak és színezhettek a gyermekek. Egy asztalnál koronakészítés zajlott, míg egy másiknál címereken dolgoztak az ügyes kezecskék - persze egy-egy segítő kéz irányításával.

A kézműves programok mellett a reggeli órákban a gyerekek néptáncelőadását tekinthették meg a szülők, majd négy gyermekjátékok tanítására, vásári komédiákra, bábszínházra és arcfestésre is sor került.

A gyermekprogramok nem csak a kicsiknek nyújtottak élvezetet: a felnőttek is szívesen csatlakoztak egy-egy asztalhoz. Emellett az állandó programok is várták az érdeklődőket. Továbbra is könyvekkel volt tele a könyvutca, szebbnél szebb dísztárgyak vártak gazdára egy-egy kézműves standnál, és a finom ételekből, italokból sem volt hiány.

A Családi Hétvége keretein belül az RMDSZ sátorban a szövetség képviselői egész nap várták az emberek véleményét egy-egy kötetlen beszélgetésen. Veres Norberttől megtudtuk, a "Figyelünk egymásra" akció keretében szövetség munkáját, tevékenységét érintő kérdőíveket egyénileg vagy akár a szövetségi tagok segítségével is kitölthették az érdeklődők. A közvélemény-kutatást az országos RMDSZ indította, amellyel az is a célja, hogy közelebb kerüljön az emberekhez.

A szövetségi tagok kíváncsiak arra, hogy mi a véleményük a lakosoknak az RMDSZ tevékenységeiről, mivel vannak megelégedve és mivel nincsenek, mik a javaslataik és min kéne változtatni.Szatmár megyében már két hete folyik az akció, melynek keretében minél több embert szeretnének megkérdezni, mert fontos a lakosok véleménye.






Képgaléria:

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: