2011-06-04 17:18:35• hírek • Póti Orsolya

Kezdetét vette a Családi Hétvége

Szombat délelőtt kezdetét vette a Családi Hétvége, melynek szervezői idén is változatos és izgalmas programokat kínálva teremtettek jó hangulatot a Kossuth-kertben. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a kedvükre való programot, délután pedig színpadi műsorok tették még hangulatosabbá a rendezvényt.

Pünkösdi király és Tavasz királynő választással vette kezdetét az idei Családi Hétvége: a fiataloknak szervezett próbatételek mellett pedig a bográcsgulyások is rotyogtak a tűzön, kellemes illatot árasztva,  meghozva a járókelők étvágyát. A kötélhúzás, zsákban futás, magyar birkózás és egyéb versenyszámok mellett, kezdetét vette a családok vetélkedője is, amely a család minden tagjának feledhetetlen élményt nyújtott.

A versenyzők  különböző  ügyességi játékokban is kipróbálhatták magukat, például kiderülhetett, hogy melyik család mennyire ügyes kürtőskalács evésben, desszertkészítésben és családi címer készítésben.

A látogatók megismerkedhettek különböző kézműves mesterségekkel, sőt ki is próbálhatták azokat. A hagyományőrző eseményen egész nap tartalmas, vásári forgatagot idéző programok várták az érdeklődőket a kicsiktől az idősebbekig: többek között lovasbemutató, kézműves vásár, könyvutca, különböző gyermekprogramok és kutyás bemutatók. 16 órától színpadi műsorok tették hangulatossá a rendezvényt: Fellépetek a Lázári Általános iskola és a Mircea Eliade Általános Iskola diákjai, a Bartók Béla Egyesület tagjai és a Harag György Társulat színművészei is vidám perceket hoztak magukkal.

Egy igazi Családi Hétvégéből természetesen a zene sem hiányozhat: 19 órától a Felvidéki rockszínház és a Harag György Társulat közös koncertjére kerül sor, 20 óra 30 perctől Vikidál Gyula tart másfél órás koncertet, 22 órától pedig utcabál veszi kezdetét a RetroMania zenekar kíséretében.

 








Képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: