2009-07-03 11:53:10• hírek • Gozner Gertrud

Felvételi a középiskolákba

Csütörtökön hozta nyilvánosságra az Oktatási Minisztérium a középiskolás helyek számítógépes szétosztásának eredményét. A számítógépes sorsolásra a kijelölt időpontnál korábban, július harmadikán délután 17 órakor került sor.

Az Oktatási Minisztérium korábban befejezte az adatok ellenőrzését és központosítását, és nem szerette volna hosszabb ideig izgalomban tartani a diákokat - nyilatkozta Mariana Brumboiu, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szóvivője. A középiskolai helyek elosztása számítógépes rendszerben történik a négyéves tanulmányi átlag és az egységes félévi dolgozatírásnál elért osztályzatok átlaga alapján. A jegyeken kívül az elosztásnál figyelembe veszik, hogy az illető diák milyen szakot jelölt be tanulmányai folytatásához.

Ecaterina Andronescu oktatási miniszter csütörtöki bejelentése szerint, az első szakaszban a kilencedik osztályba beiratkozott 189 588 diák 99,3 százalékát osztották szét a gimnáziumi osztályokban. 1311 diák, azaz, 0,7 százalék azonban túl kevés opciót tüntetett fel az űrlapon, így őket a második szakaszban osztják szét a középiskolákba. A felvételizők 61.28% bejutott az első helyen feltüntetett oktatási intézménybe, ami azt jelzi, hogy a diákokat a képességeiknek megfelelő középiskolákba irányították az osztályfőnökök és a tanárok.

Szatmár megyében a legnagyobb felvételi jegyet Csereoka Petra, a Mircea Eliade Általános iskola tanulója érte el, 9,95-os tanulmányi átlaggal, őt követi a Mihai Eminescu Kollégium két tanulója, Kis Alex és Dumitru Oana, mindketten 9,92-es osztályzatot értek el. A számítógépes elosztás következő szakaszára július 13-án kerül sor, az utolsóra pedig szeptember 1 és 10 között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: