2007-05-18 18:13:24• hírek • Tamás Jakab

Leendő középiskolások figyelmébe

 A 3 szatmárnémeti magyar középiskolában összesen 11 kilencedik osztályt indítanak.

Az idei nyolcadik osztályosoknak június 8-án ér végett a tanév, annak köszönhetően, hogy 18-án képességvizsgát kell tenniük, amennyiben tovább szeretnének tanulni. A Szatmár.ro annak járt utána, hogy sikeres vizsga esetén egy szatmári magyar köziskolába készülő diáknak milyen lehetőségei vannak.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium idén ősszel 6 kilencedik osztály indítását tervezik, a következő profilokban: két matematika-informatika osztály, két kémia-biológia osztály, 1 filológia osztály, 1 társadalomtudományi osztály.

A Hám János Római Katolikus Iskolaközpont tájékoztatása szerint a következő tanévben 2 nappali tagozatos kilencedik osztály beindítását tervezik, 1 teológia-humán és 1 kémia-biológia szakkal. Azok a diákok, akik a teológia-humán profilú osztályban szeretnék folytatni a tanulmányaikat, sikeresen részt kell vegyenek egy hittanvizsgán, amelyre május 21. és 23. között van lehetőség beiratkozni. Az előbb említett osztályokon kívül szerveznek egy vendéglátóipari osztályt is, esti tagozatos formában.

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban 3 kilencedikes osztályt indítanak ősszel, amelyből 1 teológia, 1 matematika informatika és 1 filológia osztály lesz. Itt is el kell mondanunk, hogy a teológia osztályba jelentkezők számára vallási elővizsgát rendeznek (proba de abtitudini). Minden ebbe az osztályba iratkozó diák a saját iskolájától beiratkozási lapot kap, amivel május 21. és 23. között iratkozhat be. A vallási elővizsga május 26. reggel 10 órakor írásban kerül lebonyolításra.

Azok a diákok, akik az általános iskolát román nyelven végezték, de a középiskolában szeretnének magyar nyelven továbbtanulni, különbözeti vizsgát kell tenniük. Erre május 28. és 30. között lehet jelentkezni, a vizsga pedig június 1. és 3. között kerül megrendezésre a Református Gimnáziumban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: