2009-10-16 13:54:10• hírek • Parajdi Andrea

Felújítják a sírkertet

Felújítja a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Closca sugárúton lévő Hősök temetőjét.

Néhány napja a növényzet levágásával, a zöldövezet rendbetételével, és a síremlékek közti hulladék eltávolításával hozzálátott a Polgármesteri Hivatal, hogy a Hősök temetőjét a hozzá méltó módon rendbe tegye. A jelenleg eléggé elhanyagolt állapotban lévő sírkertben, az első és második világháborúban elhunyt magyar, román, német és orosz katonákat helyezték örök nyugalomra, akik a városvezetés szerint a nemzetért vívott véres harcok okán megérdemlik, hogy emlékeiket egy rendezett temető és rendezett sírkő őrizze.

A Closca sugárút végén található temetőben éppen ezért nem csak a tisztaságra és a növényzet rendezettségére ügyelnek, hanem az elkövetkezendő időszakban a sírköveket is modernizálják, felújítják a feliratokat. Mindezek mellett a sírok közti sétányokat is rendbe teszik, és a terület biztonságban tartása miatt új vaskaput helyeznek ki.

Ilyés Gyula polgármester azt mondja nincsenek konkrét adatok arról hány hősi halott nyugszik a sírkertben, sőt az sem ismert mekkora területen húzódik a temető. A polgármester éppen ezért a Megyei Múzeum szakembereivel együttműködve készíttetne egy olyan felméréssorozatot, amelynek eredményeként az elhunyt katonák temetőjéről össze lehetne állítani egy adatokkal teli részletes dokumentációt.


Rendbe teszik a Hősők temetőjét Szatmárnémetiben.
Felújítja a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Closca sugárúton lévő Hősők temetőjét


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: