2008-07-12 12:42:40• hírek • Csenteri Judit

Tizenhat éve halottnak nyilvánítva

lanyEgy Valcea megyei húsz éves lány az iratok szerint 16 éve halott.

Egy fiatal, Valcea megyei lány a napokban, amikor erkölcsi bizonyítványát akarta kikérni, kiderült, hogy 16 éve halottnak van nyilvánítva.

Igaz, bár hihetetlen, hogy egy 20. életévét betöltő fiatal rájöjjön , hogy az iratok szerint ő már 16 éve halott. Most pedig ahhoz, hogy bebizonyítsa, hogy ő még él, különböző vizsgálatokon kell átessen és mindemellett 1.000 lejt kell befizessen a hatóságoknak. Ha pedig mindez még nem lenne elég, édesanyja ellen bűnvádi eljárást indítottak hamis személyazonosság miatt.

Ilyen, s hasonló dolgokon kell átessen egy fiatal lány valamilyen hivatalnoki hiba miatt.

Madalina Stoica a Valcea megyei Faurestien él, érvényes születési bizonyítvánnyal, személyazonosságival és útlevéllel rendelkezik. Amikor azonban erkölcsi bizonyítványát is ki szerette volna kérni, arra a döbbenetes felismerésre jutott, hogy ő már 16 éve hallottnak van nyilvánítva.

A Mangalian született Madalina halotti bizonyítványa Cernavodan volt kiállítva. A Stoica család még 1996-ban költözött át a Valcea megyei Faurestre. Érdekes, hogy a halotti bizonyítvány kiállítása idején, Madalina édesanyja társadalmi juttatásban részesült négy gyereke miatt, akik közül az egyik Madalina volt és az ő dokumentumai is le voltak adva a városházán.

A Cernavoda-i hivatal, ahol a halotti bizonyítvány ki lett állítva, már nincs működésben, az archívum pedig el van tűnve. Aki annak idején a bizonyítványt kitöltötte, már nem emlékszik az esetre. Madalina tehát valahogy be kell bizonyítsa, hogy él és kérnie kell halotti bizonyítványának megsemmisítését.

Cs. J.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: