2017-05-05 00:09:07• hírek • Kocsis Zoltán

Rashford pazar szabadrúgása döntőt érhet a MU-nak

Miután a Bajnokok Ligájában kedden a Real Madrid hazai pályán, szerdán a Juventus idegenben, az Európa Ligában pedig az Ajax szintén hazai pályán szerzett döntőnek tűnő előnyt, utóbbi sorozat második elődöntője kapcsán remélhettük, hogy marad izgalom a visszavágóra. Vigóban ugyan csak Marcus Rashford talált kapuba, ebben a párosításban tehát a legkisebb előnye a győztes csapatnak, a a Manchester Unitednek, illetve legkisebb hátránya a vesztesnek, a Celta Vigónak, nehéz elképzelni, hogy az angolok ne váltsák továbbjutásra idegenben szerzett győzelmüket.

A találkozót a hazaiak kezdték aktívabban, előbb Daniel Wass fejelt az ötösről senkitől sem zavartatva a kapu mellé, majd a házi gólkirály Iago Aspas rontott el egy kecsegtető lehetőséget.

Mezőnyben továbbra is a spanyolok játszották az ötletesebb, tudatosabb, kombinatívabb futballt, a MU pedig egyáltalán nem remekelt, ám jellemző módon a hazaiak legjobbja a kapus Sergio Álvarez volt. A spanyol hálóőr a szünetig háromszor is bravúrral hárított Marcus Rashford, Henrih Mhitarjan és Jesse Lingard ziccereinél.

Nem bírt ellenben a 67. percben Marcus Rashford szabadrúgásával (0–1), ekkorra már a kissé fásultan mozgó United fizikailag kezdte felőrölni a spanyolokat. Percekkel a bekapott gól után egy remek támadás végén ugyan Aspas egyenlíthetett volna, de nem találta el a kaput, így a Manchester United komoly lépést tette a stockholmi döntő felé.

Ahol alighanem az Ajax lesz az ellenfele, mivel a holland gárda még szerda este 4-1-re legyőzte az Olympique Lyon együttesét Amszterdamban.

Európa Liga elődöntők, első mérkőzés:
Celta Vigo – Manchester United 0-1
gól: Rashford (67.)
Ajax Amszterdam – Olympique Lyon 4-1
gólok: B. Traoré (25., 71.), Dolberg (34.), Younes (49.), illetve Valbuena (66.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: