2017-05-02 23:09:05• hírek • telesport.hu

Cristiano Ronaldo a Bayern után az Atleticót is elintézte

A Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén a Real Madrid Cristiano Ronaldo mesterhármasával 3-0-ra verte az Atlético Madrid csapatát, ezzel már fél lábbal a cardiffi döntőben érezheti magát Zinedine Zidane együttese.

Óriási iramban kezdték az összecsapást Ronaldoék a Santiago Bernabeu Stadionban. A 7. percben Oblaknak két alkalommal is kellett védenie: először Carvajal lövését, majd Benzema duplázott egy suta mozdulattal, de a kapus ehhez is hozzáért.

A 10. percben megszerezte a vezetést a Real Madrid. Szögletet követően nem tudott felszabadítani az Atlético védelme, Casemiro újra beadhatta a labdát, amelyre Ronaldo érkezett (1-0). Érdemes megnézni az esetet újra, mert gyanús, hogy a találatot leshelyzet előzte meg.
A gól után sem álltak meg a Blancók. Először Varane fejesét ártalmatlanította Oblak, hatalmas védés volt – majd Isco lövésénél kellett beavatkoznia.

Közben Gameiro lépett ki egy remek kiugratással, de a másik oldalon is remekelt a kapus: Navas jó ütemben lépett ki és ütötte el a labdát a csatár elől.

Csak fellángolásnak bizonyult a Matracosok támadása, mert utána újra csak a Real volt a pályán. Modric, majd Benzema is próbálkozott.

Egy begyakorolt szabadrúgás-kombinációt követően megint veszélyeztetett az Atlético, de Godín az égbe lötte a labdát bő félóra után.

A szünetig aztán visszavettek a tempóból a csapatok, leginkább a hazaiak, akik több góllal is vezethettek volna, ha egy kicsit pontosabbak a befejezéseknél.
Fordulás után is megmaradt a kicsit álmoskás iram, leginkább a pálya középső harmadában gyömöszölték a labdát a felek, de a kapu közelébe nem jutottak.

A pihenő után az első próbálkozás Koke nevéhez fűződik, a 60. percben, de gyatra lövését ő maga is szívesen elfelejtené, Navas csak szemmel verte.

A Real először a 66. percben került Oblak kapujának közelébe, de Benzema lövése még Koke próbálkozásánál is borzalmasabb volt, pedig a helyzet kecsegtető volt.

Aztán megtalálta a ritmust a királyi gárda: a 73. percben Ronaldo újra betalált. Határozatlan volt a vendégek védelme, a portugál pedig könyörtelenül kihasználta. (2-0)

Azután pár perccel a vége előtt mesterhármasig jutott CR7! Saját tizenhatosa előteréből indult el a labdával, hogy aztán a támadás végén ő érkezzen Lucas jobboldali beadására. (3-0)

Bár a mérkőzés közepét szinte átaludta a Real Madrid, nagyon biztató előnnyel várhatja a visszavágót. Simeone legényeinek nagyon össze kell kapniuk magukat, ha még a döntőről álmodnak.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:
Real Madrid-Atlético Madrid 3-0 (1-0)

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, v.: Martin Atkinson (angol)
gólszerző: Ronaldo (10., 73., 86.)
sárga lap: Isco (48.), illetve Koke (26.), Niguez (53.), Savic (83.)
Real Madrid: Navas - Carvajal (Nacho, a szünetben), Ramos, Varane, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modric - Isco (Asensio, 68.), Benzema (Lucas, 78.), Ronaldo
Atlético Madrid: Oblak - Lucas, Savic, Godin, Filipe Luis - Koke, Gabi, Niguez (Gaitan, 58.), Carrasco (Correa, 68.) - Griezmann, Gameiro (Torres, 57.)
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: