2011-05-23 10:12:35• hírek • Kocsis Zoltán

Bronzérmes a Ferencváros

Vasárnap rendezték az utolsó mérkőzéseket a magyar labdarúgó élvonalbeli bajnokság, az NB1 2010-2011-es szezonjában. Az utolsó fordulóra egyetlen nyitott kérdés maradt: hogy a Ferencváros meg tudja-e tartani harmadik pozícióját, vagy elveszíti azt a Zalaegerszeggel esetleg a Debrecennel szemben.

A zöld-fehéreknek papíron nem volt nehéz dolguk, hisz azt Pápát fogadták, amely számára semmilyen téttel nem bírt a mérkőzés. A feszült hangulatú meccs egy ideges Ferencvárost talált a pályán, az első félidő nem is hozott magas színvonalú játékot. Az első percekben egy vendég, az utolsókban egy hazai helyzetet láthattak a nézők. A kettő között az volt a különbség, hogy míg az első kimaradt, utóbbit Schembri belőtte - megszerezve szezonbeli 16. gólját. A szünet után Abdi lépett elő főszereplővé, aki kiosztott két újabb gólpasszt : előbb Moralesnek, majd Dragónernek, így a Ferencváros végül simán nyert 3-0-ra.

 

Egy mondat erejééig álljunk meg utóbbi gólszerzőnél: ez volt Dragóner Attila 349. és egyben utolsó bajnokija a Ferencvárosban, a 36 éves védő ugyanis ezzel a mérkőzéssel befejezte profi pályafutását - méghozzá góllal.



Minden tőle telhetőt megtett azért a Zalaegerszeg, hogy elorozza a bronzérmet a Ferencváros elől: Csank János csapata Kamber, Balázs és Máté öngóljával könnyedén nyert 3-1-re a sereghajtó Szolnok otthonában. Az első fél órában úgy tűnt, a Debrecen is meg tudja nehezíteni a Fradi dolgát, lévén, hogy Coulibaly révén megszerezte a vezetést a Haladás ellen. Ezt követően viszont a hazaiak elkényelmesedtek, a szombathelyiek pedig a szünet után Sipos és Halmosi révén büntettek. A DVSC ezután már hiába kapcsolt rá, vereséggel búcsúztatta a szezont.

Szintén vereséggel búcsúzott a bajnok Videoton is, amely a Megyeri úti sártengerben nem tudott válaszolni Ahjupera góljára. A vendégek részéről Alvés volt a leginkább elemében...mármint a helyzetek kihagyásában. Hol az Újpest kapusa, Horváth védett bravúrral, hol pedig ... a sár mentette meg a góltól a hazaiakat.

Ami a 2010-2011-es szezon végeredményét illeti, Videoton (61 pont), Paks (56.), Ferencváros (50), Zalaegerszeg (48), Debrecen (46) és Újpest lett az első hat helyezett sorrendje, míg az MTK és a Szolnok kiesett. A Videoton a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében indul, míg a Paks és a Ferencváros az Európa-liga első, a Kecskemét pedig a második selejtezőkörében csatlakozik az európai kupák mezőnyéhez. Amíg a rekordbajnok Ferencváros 2005 óta először léphet ki az európai kupaporondra, addig a Paks és a Kecskemét történelme során először.

Ami a feljutókat illeti, három fordulóval a vége előtt a Keleti csoportban a Diósgyőr már gyakorlatilag ünnepelhet, Nyugaton viszont a Pécs és a Gyirmót késhegyre menő küzdelmet vív egymással - jelenleg egy ponttal vezetnek a pécsiek.

A 30. fordulóm eredményei:
Vasas - Kecskemét 1-1
gólok: Ponczók (9.) illetve Disso (50.)

MTK - Paks 3-4
gólok: Tischler (37., 53., 66.) illetve Csehi (2.), Magasföldi (64.), Böde (67., 79.)

Győr - Kaposvár 2-0
gólok: Alekszidze (32.), Dinjar (35.)

Siófok - Honvéd 1-3
gólok: Homma (40.) illetve Danilo (6.), Délczeg (50., öngól), Czár (90.)

Újpest - Videoton 1-0
gól: Ahjupera (13.)

Debrecen - Haladás 1-2
gólok: Coulibaly (26., 11-es) illetve Sipos (57.), Halmosi (67.)

Ferencváros - Pápa 3-0
gólok: Schembri (45.), Morales (71.), Dragóner (89.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: