2011-05-16 10:45:39• hírek • Szatmar.ro

Bronzesélyes a Fradi, kiesett az MTK

Utolsó előtti fordulójához ért a magyar labdarúgó bajnokság élvonala, az 29. forduló két legfontosabb hozadéka pedig, hogy óriási meglepetésre a Paks bebiztosította ezüstérmét, az MTK pedig kiesett az NB1-ből.

Az atomváros csapata 2006-ban jutott fel első ízben az élvonalba, az idei tehát mindössze az ötödik idénye volt a legjobbak között. A zöld-fehérek ráadásul a tavaly éppen csak bent maradtak az élvonalban, a 12. helyen végeztek. Ezzel szemben idén remek teljesítménnyel rukkoltak elő, végig ott voltak az élmezőnyben, a Vasas fölött aratott győzelmükkel pedig, melyhez Böde mesterhármassal járt hozzá, és bebiztosították második helyüket.

Ezzel szemben az MTK a maga 20 bajnoki címével és 14 Magyar Kupájával Magyarország második legeredményesebb klubja - ezzel együtt hiába nyert Tischler és Pátkai góljával Pápán, mert Homma mesterhármast vágott Kecskeméten, minek köszönhetően a Siófok nyert, ennek következtében pedig az MTK kiesett az első osztályból.

A legeredményesebb magyar csapat, a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott Szombathelyen, ahol Iszlai tizenegyesére Rósa egy bombagóllal válaszolt. Az FTC ezzel továbbra is előnyben van a bronzéremért folytatott küzdelemben, mivel két riválisa, a Zalaegerszeg és a Debrecen egymás ellen ikszelt. Az utolsó fordulóban a Fradinak odahaza le kell győznie a Pápát és ezzel bebiztosíthatja a harmadik helyét - különben a Haladást fogadó Debrecen vagy a Szolnokra látogató ZTE lehet a befutó.

Győzelemmel köszönt el saját közönségétől a Videoton (2-1 a Győr ellen) és Mezey Györgytől búcsút vehettek a székesfehérvári drukkerek: az aranykovács edző szolgálataira ugyanis nem tart igényt a klub! Helyét az egykori világsztár portugál középpályás Paolo Sousa veszi át. Ő Bajnokok Ligáját nyert a Juventussal és a Dortmunddal, és olyan csapatokban játszott, mint a Benfica, a Sporting, az Inter, a Parma, a Panathinaikosz és az Espanyol. Edzőként ugyanakkor eddig csak az angol második ligában tevékenykedett (Queens Park Rangers, Swansea, Leicester) - semmilyen különösebb eredménnyel.

A 29. forduló eredményei:
Paks
- Vasas 3-0
gólok: Böde (43., 68., 69., 11-es)

Zalaegerszeg - Debrecen 1-1
gólok: Ramos (72., öngól) illetve Bódi (69., 11-es)

Honvéd - Újpest 1-4
gólok: Danilo (57.) illetve Ahjupera (9.), Balogh (36.), Balajti (40.), Rajczi (88.)

Videoton - Győr 2-1
gólok: Nikolics (24.), Polonkai (26.) illetve Dudás (73.)

Kaposvár - Szolnok 0-1
gól: Tchami (66.)

Pápa - MTK 0-2
gólok: Tischler (30.), Pátkai (77.)

Kecskemét - Siófok 2-3
gólok: Bori (16., 11-es), Bertus (52.) illetve Homma (10., 39., 57.)

Haladás - Ferencváros 1-1
gólok: Iszlai (50., 11-es) illetve Rósa (60.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: