2011-05-02 09:59:14• hírek • Szatmar.ro

Óriási mázlival mentett pontot az FTC

Nyeretlen maradt a magyar labdarúgó élvonal első hat csapata a 26. fordulóban: kikapott a Kecskemét és a Zalaegerszeg, döntetlent játszott a Videoton, a Paks, a Ferencváros és a Debrecen.

A paksi veresége után a Kecskemét ellen is nyeretlen maradt a listavezető Videoton, ám ez a legkevésbé sem veszélyezteti bajnoki címét, csak elnapolta az ünneplést. A két együttes pazar első félidőt produkált, a szünetben már négy rúgott gólnál tartottak. A sort a vendégek, pontosabban Litsingi nyitotta negyed óra elteltével, amire Nikolics húsz perccel később válaszolt. Ekkor beindultak az események, hisz Bodiong három minutummal később ismét vezetést szerzett a vendégeknek, ám Alves újabb öt perccel később ismét egalizált. A második félidőre sajnos már visszavettek a csapatok, így ekkor nem láthattak újabb gólokat a szurkolók.

A második helyezett Paks 1-1-es döntetlent ért a zöld-fehér csapatok derbijén Győrben (Trajkovics góljára Magasföldi válaszolt), így nem tudott faragni tíz pontos hátrányán. Nála is rosszabbul járt viszont a Zalaegerszeg, amely Lisztes és Ponczók találatait követően 2-0-ra kikapott a Vasas otthonában, valamint Kaposvár, amely Kispesten hagyta mind a három pontot - Danilo góljával nyert a Honvéd.

Ezen eredmények tükrében felértékelődött a Ferencváros és a Debrecen közötti rangadó tétje, győzelem esetén ugyanis mindkét gárda némi előnyt szerezhetett volna az Európa-liga indulásra feljogosító helyekért folytatott küzdelemben. Az összességében gyenge mérkőzésen azonban egyik csapat sem tudta megszerezni a három pontot. Az első játékrészben kiegyenlített küzdelem folyt, a másodikban viszont a Debrecen komoly fölényt alakított ki, de Haber kapus és a kapufa egy ideig késleltette a vezetés megszerzését. Ez végül Coulibalynak sikerült a 65. percben, ám a hajdúságiak annak ellenére nem tudták elvinni a három pontot, hogy ferencvárosi játékos nem talált be: a 85. percben ugyanis Balog beadása után Mijadinoszkij csúsztatott saját kapujába.


Gyenge meccsen ikszelt a Ferencváros és a Debrecen fotó: ftc.huŰ
Gyenge meccsen ikszelt a Ferencváros és a Debrecen fotó: ftc.hu


Nyert viszont a magyar labdarúgás történelmének másik két legendás csapata: az Újpest Lázár és Ajhupera góljaival győzte le a Pápát, az MTK pedig Pál találataival a sereghajtó, gyakorlatilag már kiesett Szolnokot. A kék-fehérek ezzel nyolc nyeretlen bajnoki után tudtak nyerni, de még így is kieső helyen állnak - egy ponttal lemaradva a siófok mögött.

A tabella élén nem történt jelentős változás, a Videotonnak a hátralévő négy fordulóban még két pontra van szüksége a bajnoki cím bebiztosításához. A Paks (44 pont), a Kaposvár (42), a Ferencváros (42), a Debrecen (41) és a Zalaegerszeg (40) pedig nagy küzdelmet vív az Európa-ligáért.

A 26. forduló eredményei:
Győr - Paks 1-1
gólok: Trajkovics (36.) illetve Magasföldi (71.)

Videoton - Kecskemét 2-2
gólok: Nikolics (37.), Alves (45.) illetve Litsingi (17.), Bodiong (40.)

Vasas - Zalaegerszeg 2-0
gólok: Lisztes (33.), Ponczót (64.)

Újpest - Pápa 2-1
gólok: Lázár (26.), Ahjupera (77.) illetve Quintero (75.)

MTK - Szolnok 1-0
gól: Pál (35.)

Honvéd - Kaposvár 1-0
gól: Danilo (56.)

Ferencváros - Debrecen 1-1
gólok: Mijadinoszkij (84., öngól) illetve Coulibaly (56.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: