2009-08-05 10:29:26• hírek • Szatmar.ro

Balhés Vaslui továbbjutás

A román csapat Nikosiában 1-1-es döntetlent elérve bejutott az Európa-liga rájátszásába.

A sorsolás pillanatában a ciprusi Omonia Nikosia tűnt egy hajszálnyival esélyesebbnek az Európa-liga harmadik selejtezőkörében, ennek ellenére az első mérkőzésen a Vaslui magabiztos, 2-0-ás győzelmet aratott. Mégsem utazhatott teljesen nyugodtan Ciprusra.

Rögtön az első percekben körvonalazódni kezdett, milyen jellegű összecsapásra számíthatnak a szurkolók: a vendégek csak a védekezéssel foglalkoztak, míg a hazaiak birtokolták a labdát, irányították a játékot és rohamozták a román kaput. Csakhogy taktikájuk igen egysíkú volt, minden labdával Konsztantinut keresték, ám az Olympiakosz és a Panathinaikosz korábbi sztárja csak a lefordulásaival villantotta fel régi önmagát, lövéseivel nem, így több ígéretes lehetőség is megfeneklett a lábaiban.

A Vaslui az első félidőben mindössze egy veszélytelen fejesig jutott, a hazaiak pedig pont egy hasonló akció után álltak a legközelebb a gólszerzéshez kevéssel a szünet előtt, ám Konsztantinu, ha centikkel is, de célt tévesztett.

 

A második játékrészt is viharosan kezdte az Omonia, ám ekkor sem tudták feltörni a Vaslui védelmét, az 52. percben ráadásul Wesley szépségdíjas, kapufás szabadrúgásával a vendégek megszerezték a vezetést.

Ezután ismét visszaállt a régi rend a pályán, ám az Omonia labdavezetése továbbra is lassú és körülményes volt, Zurawskit pedig ezután se nagyon keresték. Ennek ellenére kétszer is megszerezhették volna az egyenlítő gólt, előbb azonban a védők többször is blokkolták a ciprusiak közeli lövéseit, majd pedig Haralambusz találta el a kapufát.

Az utolsó percek fölösleges izgalmakat hoztak, melyben Kuciak kapus volt a főszereplő. Előbb egy hibáját azzal tetézte, hogy büntetőt érően lerántotta Konsztantinut, Zurawski pedig egyenlített. Néhány perccel később aztán a közönség elkezdett dobálni, a szlovák hálóőr pedig valamit visszadobott, ezért pedig pirosat kapott.

A mérkőzés szempontjából ez kevés jelentőséggel bírt, ám a következő körben semmiképp nem előny a Vaslui számára, hogy nem számíthat első számú kapusára. Sorsolás pénteken.

Kedd este további öt mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében, melyek között három drámai fordulatokkal dölt el. Az izraeli Maccabi Tel Aviv 0-3-ról fordítva búcsúztatta a kazah Aktobét, míg a Salzburg a 83. percben szerzett találattal búcsúztatta Zágrábban a Dinamót. A legrosszabbul azonban a holland Twente járt, amely végig vezetett a Sporting Lisszabon ellen, ám az utolsó percben menteni szándékozó Wisgerhof öngólja miatt mégis kiesett.

Eredmények (összesített:)
Maccabi Haifa - Aktobe 4-3 (4-3)
gólok: Katan (26.), Golsa (34.), Dvalisvili (59.,62.) illetve Avercsenko (8.), Csicsulin (13.), Kajrulin (15.)

Sivasspor - Anderlecht 3-1 (3-6)
gólok: Martin (12.), Kamanan (19), Ajdin (58.), illetve van Damme (34.)

Dinamo Zágráb - Salzburg 1-2 (2-3)
gólok: Papadopulosz (47.), illetve Svento (34.), Nelisse (83.)

Panathinaikosz - Sparta Prága 3-0 (6-1)
gólok: Sarriegi (45.), Kacuranisz (54.), Szalpingidisz (89.)

Twente - Sporting 1-1 (1-1)
gólok: Douglas (2.), illetve Wisgerhof (90., öngól)

Nézze meg a Twente-Sporting meccs összefoglalóját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: