2009-07-30 12:47:27• hírek • Szatmar.ro

Otthon kezd, akinek esélye van

A Kispest, a Steauával és a Vaslui-al ellentétben idegenben kezd, a Fenerbahce otthonában.

Az Európa-liga harmadik selejtezőkörében két román és egy magyar csapat is érintett, és amint az már lenni szokott, az utóbbinak van a legkevesebb esélye a továbbjutáshoz. Már csak azért is, mert a török sztárcsapat, a Fenerbahce lesz az ellenfele.

A Magyar Kupa címvédője, a Kispest pocsékul szerepelt a tavalyi bajnokságban, az idén viszont egy Kaposvár fölött aratott győzelemmel nyitott. A Fenerbahce otthonában ezúttal lényegesen nehezebb dolga lesz, elég ha csak arra gondolunk, hogy a törökök a nyáron 28 millió eurót költöttek igazolásokra. A „kanárik" többek között 2,5 milliót fizettek a korábban a Kolozsvári „U"-tól kiselejtezett Bilicáért, öt milliót a Konföderációs-kupán berobbant Andre Santosért és kilencet a Kayserisportól érkező Mehmet Topuzért. És akkor még nem szóltunk Roberto Carlosról, Emréről vagy Semihről.

A Kispest a nyáron elveszítette több alapemberét is, mint Rabóczki, Genito vagy Smiljanics, így a csapat két erőssége továbbra is a két elefántcsontparti válogatott, Abraham és Benjamin.

Nem lesz könnyű dolga a Vasluinak sem, ők az utóbbi időben sokat fejlődött ciprusi labdarúgás egyik zászlóshajóját, az Omonia Nikosiát fogadják. A szigetlakók a nyáron alaposan megerősítették keretüket, skót Heartstől érkezett Karipidisz és Aguiar, a görög Larisszától pedig a korábban a Celticben is megforduló, 72-szeres lengyel válogatott Zurawski. Emellett Grammozis sok éves Bundesliga-tapasztalattal rendelkezik, Konsztantinu pedig éveket töltött az Olympiakosz és a Panathimaikosz csapatainál. Az Omonia gondja a viszonylag magas, 27,69 éves átlagéletkora lehet.

Ezzel szemben a Vaslui nem volt túl aktív az átigazolási piacon, egyedüli említésre méltó igazolásuk a Farultól érkező Gerlem. A moldvaiaknak mindenképpen nyerniük kell odahaza, Cipruson kemény meccs vár rájuk.



Az Omonia ellen vélhetően többen lesznek kiváncsika a Vasluira. fotó: fcvaslui.ro


Papíron a legkönnyebb dolga a Steauának van, a rekordbajnok a tavalyi skót pontvadászat hetedik helyezettjét, a Motherwellt fogadják. A skótok egy nagyon fiatal, 23,48 éves átlagéletkorú csapattal érkeznek, amely pontosan két évvel „zsengébb", mint a román együttes. A hagyományos, hosszú labdás, sok futásos játékot játszó „acélembereknek" az előző fordulóban komoly gondot okozott az albániai meleg, erre Bukarestben is fel kell készülniük.

A játéktudás, és vélhetően a hőmérséklet a Steaua mellett szól, Cristiano Bergodinak viszont rengeteg gondja van a hiányzók miatt: Ovidiu Petre, Ghionea és Bikfalvi sérülés, Petre Marin, Toja és Kapetanosz pedig eltiltás miatt nem lehet ott a pályán. Ez azt jelenti, hogy egy esetleges újabb sérülés esetén nem igazán marad bevethető embere, másrészt viszont előnye is származhat belőle: az egyaránt gyors és technikás Surdu és Stancu szétzilálhatják a vendégek robusztus védelmét, mint ahogy tették az Újpest ellen is.

És a katonacsapatnak nem árt komoly előnyt szereznie, mivel a Motherwell az előző körben odahaza 8-1-re lelépte az albán Flamurtarit. Igaz, az első körben viszont 0-1-re kikapott a walesi Llanellitől...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: