2009-07-31 00:16:12• hírek • Szatmar.ro

Kis-pest, megnyugtató román előny

Nevével ellentétben nagy verést kapott a Kispest, magabiztos győzelmet aratott a Steaua és a Vaslui.

Nem kellett ahhoz jóstehetség, hogy már a találkozók előtt megállapítsuk: alapesetben a Steaua-Motherwell és a Fenerbahce-Kispest találkozókon tulajdonképpen csak az lehet a kérdés, mekkora lesz a gólkülönbség, mindkét esetben a hazai gárda javára. A Vaslui viszont szorosabb mérkőzésre számíthatott az Omonia Nikosia ellen, és ez be is következett. A bukaresti és isztambuli csapat szinte máris továbbjutott, míg a moldvaiakra kemény visszavágó vár egy hét múlva.

A várakozásoknak megfelelően a Steaua az első percektől fogva nyomás alá helyezte a fiatal skót csapatot, amely megpróbált szervezetten és, ha a helyzet új kívánja, önfeláldozóan védekezni. És a helyzet sokszor úgy kívánta, így a vendégek szívvel-lélekkel küzdöttek, de látszott: technikailag és taktikailag egyaránt elmaradnak a Steauától. És a hazaiak sorra alakították ki helyzeteiket, ám sem Stancu, sem Surdu nem tudta bevenni Ruddy kapusát. Furcsa mód a Steaua számára a megváltást egy sérülés hozta meg: Székely helyett Grzelak állt be. Egy perccel később tűzijáték alakult ki a vendégek kapuja előtt, amiből végül szöglet lett. A beívelésre Goian ugrott fel, ami annyira megzavarta Craigant, hogy az nemes egyszerűséggel saját kapujába passzolta a labdát.

Két perccel később növelhette volna előnyét a román csapat, a Surdu buktatásáért megítélt büntetőt azonban Goian elhibázta. Pontosabban Ruddy védeni tudta. Az újabb gól azonban nem váratott sokat magára, egy Ruddy védés után a 45. percben Grzelak ugratta ki Nicolitat ( Surdu nagyon okosan átlépte a labdát), aki egyedül maradt a kapussal és nem hibázott.

A második félidőben a Steaua visszavett a tempóból, megelégedett azzal, hogy tartotta a labdát és járatta azt a középpályán. Az újabb gólhoz aztán ismét Grzelak villanása kellett: egy kötény után Stancu fejére varázsolta a labdát, aki közelről nem hibázhatott. A 77. percben aztán helyzetbe kerültek a vendégek is, ám Sutton fejesét Tatarasanu remek mozdulattal védeni tudta. Bár a hátralévő időben a csereként beálló Bibiskov és Ochirosii is növelhette volna csapata előnyét, végül nem született újabb gól, ám a Steaua ezzel együtt is fél lábbal már a következő körben érezheti magát.

 

Bizakodó Vaslui

A ciprusi Omonia Nikosia nem kezdte megilletődötten a Vaslui-i találkozót, az első kisebb lehetőségek előttük adódtak, a játékuk frissebbnek tűnt. Aztán a 19. percben szinte a semmiből szerzett vezetést a Vaslui: Gerlem lövése mindkét kapufát érintve pattant ki, pontosan Temwanjera elé, aki közelről nem hibázott. A folytatásban feljött a hazai gárda, egyértelműen irányította az eseményeket, ám a vendégek nem játszottak alárendelt szerepet. Ezt bizonyítja, ha a gólszerzési lehetőségek nagyjából egyenlő arányban oszlottak meg a két kapu előtt.

A második félidő szinte a vasluiak újabb góljával kezdődött, Temwanjera ezúttal is jókor volt jó helyen: a védők blokkolták Wesleyt, a labda a zimbabwei csatár elé került, aki egyből bevágta azt a hálóba. A folytatásban nem tudott felpörögni az Omonia, és bár a helyzetei megvoltak, nem tudtak szépíteni, így a Vaslui megnyugtató előnnyel utazhat a szerelem szigetére.



Roberto Carlos csak egyszer, társai ötször örülhettek


Kispest, nagy vereség

Sokan már a meccs előtt temették a Kispestet és azért „imádkoztak", hogy ne tömje nagyon ki őket a Fenerbahce. Rosszul tették. Mármint az imádkozást, valami hiba csúszhatott bele, ugyanis nem sokat segített. Talán Allahhoz kellett volna fordulniuk.

A Fenerbahce dolgát a Kispest csak 13 percig tudta „megnehezíteni". Ekkor szabadrúgáshoz jutottak a törökök, a sorfalat sikerült rosszul felállítani, Roberto Carlosnak pedig több sem kellett és megszerezte a vezetést. Pedig a labdát olyan rosszul találta el, hogy húzódás miatt le is kellett cserélni.

Világbajnok után Európa-bajnok szerzett újabb gólt. Mivel ilyen nem sok van a kispesti oldalon, így egyértelmű, hogy a Fener növelte az előnyét, mikor Güiza senkitől sem zavartatva fejelhetett. Pedig előbb Abraham egyenlíthetett volna, már a kapust is kicselezte... A 40. percben Benjamin adta el a labdát, Emre Güiza elé passzolt, aki háromra emelte csapata előnyét. Sőt, a 61. percben a spanyol megszerezte harmadik találatát is, majd Alex gólja már az ötödik volt a sorban.

A Kispest mezőnyben néha szépen futballozott, egy szöglet után Zsolnai Róbert fejese révén szépíteni is tudott, ám ez olcsó vigasz. A továbbjutás alighanem máris elúszott.

Eredmények:

Steaua-Motherwell 3-0
gólok: Craigan (31. öngól), Nicolita (45.), Stancu (60.)

Vaslui-Omonia Nikosia 2-0
gólok: Temwanjera (20.,55.)

Fenerbahce-Kispest 5-1
gólok: Roberto Carlos (13.), Güiza (30.,40.,61.), Alex (68.), illetve Zsolnai (78.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: