2010-11-26 15:33:53• hírek • Szatmár.ro

A vastag szálú haj ápolása

Újabb hasznos információkat osztunk meg olvasóinkkal a haj ápolásáról, a haj formázásról és minden olyan témáról, ami a frizura köré csoportosul. Ezúttal is Czikai Éva haj stylist lesz segítségünkre ebben érdekes tanácsaival, ötleteivel és tippjeivel.

Hajápolás, hajformázás, hajszín, frizuraforma, hajtrend, hajhosszabbítás és még rengeteg olyan érdekes frizuratéma létezik, ami foglalkoztatja mindazokat, akik némi időt szánnak hajkoronájuk elkészítésére. Cikksorozatunk személyre szabott frizurákkal, a különböző típusú hajszálak sajátosságaival, a frizura ápolásával és formázásával foglalkozik szakértői szemszögből. Czikai Éva a Salon Expressive haj-stylistja segítségével sorra vesszük a hajápolással és fodrászattal kapcsolatos tévhiteket, és eloszlatjuk azokat.

Szaktanácsadónk most a vastag nehezen kezelhető hajjal rendelkezőknek ajánl tippeket frizurájuk elkészítéséhez, illetve karbantartásához.

A vastag hajszál gyakran sűrű és gyors hajszálnövekedéssel párosul. Általában a rövid frizurát kedvelő személyeknek okoz a legtöbb problémát, mivel ez az erős struktúrájú hajszál nehezen formálható.

A haj növési iránya, a forgók adják meg a frizura formáját és nem a szárítás. Ha ilyen típusú hajszállal rendelkezők rövid frizurát hordanak, gyakran kell fodrászhoz menniük, mivel 4-6 hét elteltével a frizura elveszíti a formáját

Vastag szálú hajat a legkönnyebb hosszúra növeszteni elég 3-4 havonta visszavágni a hajvégeket, mivel nehezen töredeznek, és maga a hajszál is jól bírja a hosszú formát.  Egy könnyen kezelhető plasztikusabb formájú frizurát érhetünk el, ha hajvágás után puhítás, ritkítási technikákat alkalmazunk, melyek megkönnyítik a sűrű vastagszálú haj otthoni kezelését.

A vastag típusú haj több natúr pigmentet tartalmaz, ezért nehezebben lehet világosítani. A legtöbb problémát az ősz hajszálak színezése okozza, mivel nehezen érünk el tartós és tökéletes fedést. Ammóniák tartalmú festéket ajánlott használni, mivel a színezők 2-3 hajmosásnál nem tartanak többet.

Tartós-hullámosításkor - ha helyesen választjuk ki a csavaró méretét - rugalmas és tartós hullámokat kapunk. Otthoni hajápolás szempontjából - közepes és hosszú haj esetén - minden esetben ajánlott hajmosás után ápoló balzsamot és maszkokat használni még akkor is, ha natúr hajról van szó. A festett, dauerolt haj esetében érdemes erős regeneráló termékeket alkalmazni.

Vastag hajszál esetén gondolja meg alaposan, ha rövid frizurát szeretne hordani, mivel gyakran kell vágatni, és emellett a hajnövés iránya nehezítheti a hajszárítást. Előnye, hogy egy jól megválasztott frizuraforma, és egy helyes vágástechnika végeredményeként nagyon látványos, tartós és kevés idő alatt elkészíthető frizurát kapunk.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: