2010-11-04 13:31:05• hírek • Póti Orsolya

A vékony szálú haj otthoni ápolása

Újabb hasznos információkat osztunk meg olvasóinkkal a haj ápolásáról, a haj formázásról és minden olyan témáról, ami a frizura köré csoportosul. Ezúttal Czikai Éva haj stylist lesz segítségünkre ebben érdekes tanácsaival, ötleteivel és tippjeivel.

Hajápolás, hajformázás, hajszín, frizuraforma, hajtrend, hajhosszabbítás és még rengeteg olyan érdekes frizuratéma létezik, ami foglalkoztatja mindazokat, akik némi időt szánnak hajkoronájuk elkészítésére. Cikksorozatunk személyre szabott frizurákkal, a különböző típusú hajszálak sajátosságaival, a frizura ápolásával és formázásával foglalkozik szakértői szemszögből. Czikai Éva a Salon Expressive haj stilystja segítségével sorra vesszük a hajápolással és fodrászattal kapcsolatos tévhiteket, és eloszlatjuk azokat.

Hajunk különböző szerkezetű, átmérője változó vastagságú, és ritkább vagy dúsabb sűrűségű. Népcsoportonként is nagy eltérést fedezünk fel ezen a téren; míg az északi népcsoportokra vékonyabb hajszerkezet, világosabb hajszín jellemző, addig a déli, latin népekre a dús vastag hajszerkezet és sötét hajszín. Közép-Európában e két típus keverékét, és érdekes kombinációit észlelünk és hordjuk.

Szaktanácsadónk most a vékony hajszállal rendelkezőknek ajánl tippeket frizurájuk otthoni kezeléséhez és karbantartásához. A vékony hajszál általában nehezen ér el egy hosszú formát, mert egy bizonyos hossz után végei el kezdenek száradni, töredezni. Mivel a vékony hajszál általában ritkább vagy normál sűrűségű, fodrászszempontból is gyakori gond egy tartós frizurát elkészíteni. Az ilyen hajszállal rendelkező vendégeknek általában egyenesebb, kompaktabb vágásformákat ajánlanak, ugyanis ideális egy ideális hajszerkezet a rövid aszimmetrikus hajvágáshoz (most trendi is a különböző hosszúságú, formájú bob vágások.

 

A vékony szálú frizurát, csak ritka esetben szálkásítják, és nem ajánlatos tartós hullám (dauer) elkészítésére, mivel inkább gyűrött, mint göndör végeredményt kapunk.

A vékony szálú hajat ammóniák mentes színezővel ajánlott, mivel ezeknek a hajfestékeknek a sajátossága az, hogy a színpigmentek a hajszálra tapadnak, és ezzel vastagítják a hajszálat, mely kicsit erősebb is lesz ezáltal.

Otthoni hajápolás szempontjából fontos, hogy ne használjunk balzsamos sampon, vagy erős regeneráló terméket, mert ezek elpuhítják a hajat, és könnyen zsírosítják a fejbőrt.

Ajánlottak a normál hajszálra gyártott dúsító samponok, és ha szükség van hajápolókra, akkor a hidratáló balzsamokat részesítsük előnybe, és nem az erős maszkokat. Finisanyagokból próbáljuk ki a közepes erősségű habokat és fixálókat. Nem ajánlott az olajok, krémek, erős zselék, fixálók használata.

Egy vékony szálú haj esetében egy jól megválasztott rövid vagy félhosszú hajforma - rendszeres hajvágás, színezők, vagy néhány melírozott tincs, gyakori, 2-3 naponkénti hajmosás, és kevés , gyengébb erősségű finisanyagok használata - egy egyéni stílust, és ápolt hatást eredményez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: