2010-11-18 12:03:12• hírek • Póti Orsolya

A normál szálú haj ápolása

Újabb hasznos információkat osztunk meg olvasóinkkal a haj ápolásáról, a haj formázásról és minden olyan témáról, ami a frizura köré csoportosul. Ezúttal Czikai Éva haj stylist lesz segítségünkre ebben érdekes tanácsaival, ötleteivel és tippjeivel.

Hajápolás, hajformázás, hajszín, frizuraforma, hajtrend, hajhosszabbítás és még rengeteg olyan érdekes frizuratéma létezik, ami foglalkoztatja mindazokat, akik némi időt szánnak hajkoronájuk elkészítésére. Cikksorozatunk személyre szabott frizurákkal, a különböző típusú hajszálak sajátosságaival, a frizura ápolásával és formázásával foglalkozik szakértői szemszögből. Czikai Éva a Salon Expressive haj-stylistja segítségével sorra vesszük a hajápolással és fodrászattal kapcsolatos tévhiteket, és eloszlatjuk azokat.

Szaktanácsadónk most a normál, illetve közepes vastagságú hajjal rendelkezőknek ajánl tippeket frizurájuk otthoni elkészítéséhez, illetve karbantartásához. A normál vastagságú haj fodrász szempontból hajszál, mivel a rövid frizuraformáktól a hosszú hajból készült komplikált kontyokig a legvariáltabb lehetőségeket adja a különböző hosszúságú és struktúrájú frizurák elkészítésére. A normál vastagságú hajszál általában egy közepes hajsűrűséggel párosul, színben pedig a natúr világostól a sötét színig bármi megtalálható.



Mivel a közepes vastagságú hajszál egyik ritka tulajdonsága, hogy rugalmas, ezért nagyon jól növeszthető, és viszonylag ritka esetben töredezik a vége. Bármilyen frizuratípust ki lehet alakítani belőle, a vendég arc- és fejformájához és kérésének megfelelően.

Az egyenes hajszerkezet, a rövid geometrikus formáktól a félhosszú frizurák és a váll alatti hosszú, szálkázott menedékesre vágott frizurákig, könnyen elkészíthető és közepes mennyiségű és erősségű finisanyagokkal tartós frizura érhető el. Tartós hullám elkészítéséhez ideális a hajszálszerkezet könnyen hullámosítható és rugalmas hullámokat érünk el.

A normál vastagságú hajat színezni úgy tartós festékkel, mint ammónia mentes színezővel ajánlott, mivel ez a hajszerkezet jól bírja a 6-12 %-os hidrogénperoxidot. Sötét hajszín esetében nem nagyon ajánlott a szőkítőporral és oldószerrel való kivilágosítás, mivel a haj struktúrája ehhez a kémiai kezeléshez nem elég erős.

Otthoni hajápolás szempontjából, ha a fejbőr egészséges, a hajszál minősége a meghatározó a sampon és a balzsam kiválasztásakor. Ez azt jelenti, hogy a festett haj esetén színvédő sampont, balzsamot válasszunk, egy göndör vagy hullámosított hajszál esetén göndör hajszálra rugalmasságát erősítő sampon balzsamot használjunk. Erős regeneráló termékeket, csak speciális esettben ajánlott használni, mivel ezek könnyen elnehezítik a közepes vastagságú hajszálat. Fontos a balzsamot, regenerálót alaposan kiöblíteni a hajszálból, mert ha ez nem történik meg, könnyen zsírosodik a fejbőr.

Finisanyagok választásakor a skála a normál vastagságú hajszál esetén a legszélesebb. Aki erősebb tartást szeretne használhat habot, zselét, spray fixálót enyhe, közepes és erős erősségben, de hajfényt, vakszot, krémeket, pasztákat, olajokat is elbír ez a szálszerkezet, igaz kis mennyiségben.

Tehát szerencsések azok, akik ebbe a kategóriába tartoznak, mivel hajszáluk nem szab soha határt az elképzelt frizurák megvalósításában, vagy elkészítésében. Frizuratéren gyakran és merészen próbálkozhatnak, amihez csak kedvük van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: