2011-05-22 12:26:07• hírek • Szatmár.ro

A parkokat ünnepelték a felvonulók

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség idén is megünnepelte az Európai Parkok Napját. Több mint ezren vettek részt a felvonuláson, melynek fényét mazsorettek és a Florisal Rt. virágokkal díszített autója emelte.

Szatmárnémetiben felvonulással és látványos programokkal ünnepelték meg az Európai Parkok Napját május 22-én, vasárnap a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szervezésében.

A rendezvény Kiss Gedeon szobrának megkoszorúzásával vette kezdetét a Kossuth Kertben, ezt követően pedig a 10. Számú Általános Iskola mazsorettcsapata és a Bélteki fúvószenekarral az élen több mint ezren vonultak fel, végighaladva a Sugárúton, a Libertatii téren, megkerülve a Nagy Parkot, egészen a Székesegyházig. A virágparádé fényét a Florisal Rt. virágokkal díszített autója és a színes jelmezekbe bújt óvodások és iskolások sokasága emelte.

Mint megtudtuk a rendezvényen idén húsz tanintézmény vett részt. Több óvoda és iskola virágos standdal várta a felvonulókat a Székesegyház előtti téren, ahol a gyerekek által készített színes papír-virágokkal lepték meg a járókelőket. A felvonulást követően aszfaltrajz készítés és különböző interaktív programok kezdődtek a parkban.

„Nagy öröm számomra, hogy harmadik alkalommal sikerült megszerveznünk az Európai Parkok napját, és, hogy ilyen sokan részt vesznek az eseményen. Idén több iskola és óvoda is standokkal nevezett be a rendezvényre, hogy bemutassák milyen fontos számukra környezetvédelem, illetve a zöld övezet. A virágparádé célja, hogy felkeltsük a lakosok figyelmét arra, hogy óvják a már meglévő zöld övezeteket, a városvezetők pedig újakat hozzanak létre - mondta el Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója a Szatmár-ro-nak.

 




 




Képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: