2009-04-21 13:47:20• hírek • Szatmár.ro

Parkok: helyi összefogással

Április 19-én a helyi vezetők, a feloszlatott tanács tagjainak nagy része, illetve Csehi Árpád megyei tanácselnök és Günthner Tibor szenátor részvételével fal- és virágültetési akcióra került sor Kaplonyban, amelynek során több, mint 300 növényt ültettek el a római-katolikus templommal szemben és a községháza udvarán.

Az ötlet Mosdóczi Vilmos polgármesteré volt, aki szerint a jelenlegi anyagi helyzetben kész pénzkidobás egy pályázat elkészítésére komoly összegeket kiadni, és a projektelbírálás feltételei is egyre szigorúbbak. A helyi önkormányzat ilyen módon csak a növényekért fizetett, a munkát önkéntesek végezték - őket helyi szponzorok támogatták üdítővel, pálinkával.

A végén önkormányzati bográcsos várta a faültetőket, akik számára adott volt a lehetőség késő délután, hogy a község ügyes-bajos dolgairól is elbeszélgessenek egymással. Csehi Árpád és Günthner Tibor példaértékűnek nevezték a kaplonyi kezdeményezést, kiemelve: a település vezetése feltalálta magát a nehéz költségvetési viszonyok közepette is. Az akció - tették hozzá - egyben annak is bizonyítéka, hogy a kaplonyiak az összetartás hívei, a politikai és személyes ellentétek dacára.

A római-katolikus templommal szembeni részen kétféle díszfát, valamint tujákat és borbolyát ültettek, a községháza előtti zöldövezetbe pedig harmincféle díszfa került.

A kaplonyiak maguk készítették el az új parkot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: