2011-05-19 13:50:31• hírek • Póti Orsolya

Virágparádé lesz Szatmárnémetiben

Harmadik alkalommal kerül sor Virágparádéra Szatmárnémetiben a megyei Környezetvédelmi Ügynökség és a Polgármesteri Hivatal szervezésében. A rendezvény május 22-én, vasárnap délelőtt háromnegyed 11-től Kiss Gedeon szobrának megkoszorúzásával veszi kezdetét a Kossuth-kertben, a Zöld Ház előtti téren.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal nagyszabású ünnepséget rendez rendez a Nemzetközi Parkok Napja alkalmából, mely remek alkalom lesz arra, hogy kihangsúlyozzák a zöldövezetek fontosságát.

Május 22-én, vasárnap ünneplik meg az Európai Parkok Napját, koszorúzással, felvonulással, valamint a parkokban változatos rendezvényekkel várják az érdeklődőket.

Infobox
h

Az első európai nemzeti parkok 1909. május 24-én alakultak meg, egyszerre kilenc is Svédországban. Ennek emlékére 1999 óta minden év május 24-én ünneplik az európai nemzeti parkok napját az Europarc Szüvetség kezdeményezésére.


h

Vasárnap háromnegyed 11-kor Kiss Gedeon szobrának megkoszorúzására kerül sor, majd 11 órai kezdettel a Kossuth Kerttől indul a menet a sugárúton, egészen a régi városközpont parkjáig. A menet elején a Bélteki Fúvószenekar szolgáltatja a zenét, és a 10. számú Általános Iskola mazsorettcsapata is felvonul.

Őket követi majd a Florisal köztisztaságért felelős vállalat virágokkal feldíszített kocsija és több iskola diákjai és tanárai, valamint civil szervezetek képviselői vesznek részt a felvonuláson. A Libertatii Téren, a nagy parkban délután 12 órától 16 óráig lesznek megrendezve a programok: többek között versenyekre, aszfaltrajzok készítésére kerül sor, és ekkor fogják díjazni a résztvevő civil szervezetek és iskolák által összeállított virág-standokat.


Vasárnap felvonulnak a parkokért


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: