2011-04-08 14:23:43• hírek • Póti Orsolya

Változások a horgászegyesületeknél

Tefenhart Adalbert
Tefenhart Adalbert

A Szatmár Megyei Sporthorgász Egyesület igazgatója, Tefenhart Adalbert a horgászengedélyek terén történt változásokról számolt be a Szatmár.ro-nak.

Az országos horgászengedély az utóbbi két-három évben feljogosította a horgászokat arra, hogy az ország bármelyik állami kezelésben tartott vizén horgászhassanak. Mostantól ehhez szükségeltetik egy olyan állami jegy, amelyet a Horgászati Felügyelősége bocsájt ki a horgászegyesületeken keresztül.

Ami lényeges változásnak számít, hogy ettől az évtől az állami vizeket - főleg folyókat - különböző szakaszokra osztották fel az országban működő horgászegyesületek között. Az egyesületek az érdekelt szakaszokra pályázatokat tettek le, amellyel elnyerhették a bizonyos szakaszokra való engedély-kibocsájtás jogát.

A Szatmár Megyei Sporthorgászok Egyesülete a felosztás következtében a következő vízszakaszokra bocsájthat ki engedélyt: Szamos, Kraszna (Szoportól a Majtényi hídig), Túr (a Túrterebesi hídtól a hármashatárig, valamint a Túrterebesi hídtól egészen a Kányaházi tárolóig), valamint az Ér.

- Az említett folyóvizek mellett az egyesület által kibocsájtott engedélyek alapján fönnáll még a horgászati lehetőség a Keleti-csatornán, amelyet az idei évtől a nagykárolyi szövetséggel közösen kezelnek, a Berki kanálison, a Darai nagy kanálison, a dabolci kavicsbánya területén található tavakon és természetesen az egyesület által telepített tavakon - tájékoztatott Tefenhart Adalbert.

Bővebb információért keresse fel a Szatmár Megyei Sporthorgászok Egyesületét, a Várdomb (Decebal) utca 10 szám alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: