2011-03-02 14:44:27• hírek • Póti Orsolya

Kezdődik a horgászszezon

Szatmár megyében is kezdetét vette a horgászszezon, azonban az előjelek még nem túl kedvezőek: a hideg még nem hozta meg eléggé a halak étvágyát. Hogy milyen idényre számíthatunk, az valójában nyár elején fog kiderülni.

Kezdetét vette a horgászszezon, azonban a hosszúra nyúlt tél még nem vonz ki sokakat a szabadba. A Szatmári Sporthorgász Egyesület év végi közgyűlésén arról határoztak, hogy a horgászengedélyek árán nem változtatnak, azonban a horgászok bizonyos módosításokra számíthatnak a következő hetekben. Arról, hogy pontosan milyen változások lépnek életbe egyelőre nem tájékoztatott Tepfenhart Adalbert, az egyesület igazgatója.

Az igazgató viszont elmondta, hogy a horgászengedélyek ára szinte változatlan az elmúlt évi árakhoz képest, az egyesület tagjai pedig olcsóbban juthatnak az engedélyekhez. A síkvízre szóló engedély ára új tagoknak 80 lej, azoknak akik már rendelkeztek engedéllyel 65 lej; új nyugdíjas tagoknak 50 lej, régi tagoknak 35 lej; az engedély gyerekeknek, iskolásoknak, egyetemistáknak 40, illetve 35 lejbe kerül. A telepített kökényesdi tavon új tagoknak 540 lejt, régi tagoknak 450 lejt kell fizetni. A napidíj  viszont csökkent: tagoknak 25 lej, nem tagoknak pedig 35 lej. Adorjánban továbbra is 350 lej az éves engedély, és nincs napidíj. Aki rendelkezik síkvízre szóló engedéllyel az Dabolcon is horgászhat.

Az igazgatótól megtudtuk: a szamosdarai tó környékén zajló munkálatokkal nehezen haladnak a rossz időjárási viszonyok miatt, de remélik, olvadás után sikerül további két hektárral bővíteniük a tavat. A fejlesztési munkálatokat már 2010 őszétől megkezdték. Az egyesület által fenntartott tavakon újra elkezdik a telepítést, és a nagy népszerűségnek örvendő horgászversenyeket is megrendezik.

Magyarországon már évekkel ezelőtt bevezették a horgászvizsgát, azonban nálunk ez még várat magára, a szatmári horgászokat egyelőre nem "fenyegeti" vizsga. „Sajnos nálunk jogilag még nem kötelező a horgászvizsga. Elméletileg fakultatív módon lehetne szervezni ilyesmit, azonban az itt élő horgászok többsége még nincs mentálisan felkészülve erre, pedig igen hasznos lenne. Idővel példaszinten itt is bevezetnénk a vizsgát, azután remélhetőleg jogilag is kötelező lesz." - mondta el Tepfenhart a Szatmár.ro-nak.


Kezdődik a horgászszezon
Kezdődik a horgászszezon!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: