2018-06-27 13:28:02• hírek • Bede Emőke

Zöld utat kapott a városközpont felújítása

Kicsivel több mint két hete hozták nyilvánosságra a városközpont felújítási terveit, szerdán pedig beavatkozási munkálatokra vonatkozó dokumentációt (DALI) hagyta jóvá a Helyi Tanács.

Szerdán ismét elfoglalták helyeiket a tanácsosok a kerekasztal körül, ugyanis újabb fontos kérdésekben kellett dönteniük. Ezek egyike az új a régi városközpont modernizációjának kérdését érintette, pontosabban a beavatkozási munkálatokra vonatkozó dokumentációra kellett áldásukat adják a tanácstagok. A határozattervezet megszavazása nem ütközött különösebb akadályokba, néhány felmerülő kérdés tisztázását követően szinte minden kéz a magasba lendült, hogy támogassa az ügyet. Ennek fényében júliusban le is lehet adni az elkészült dokumentációt.
 

A tervezők feladata egyébként nem volt könnyű, ugyanis olyan területeket kellett újragondolniuk, melyek elég markáns jegyekkel rendelkeznek. A projektek kidolgozásakor a szakemberek ezekre is tekintettel voltak, s úgy gondolták újra a központot, hogy a a szatmári sajátosságok ne vesszenek el. A központban tapasztalható szén-dioxid-kibocsátás csökkentése mellett az is kulcsfontosságú szerepet játszott a tervezéskor, hogy a szatmáriak és az ide látogató turisták olyan régi és új városközpontot kapjanak, melyekben kellemesen el lehet tölteni néhány szabad percet, órát.


A két projekt finanszírozása a Regionális Operatív Program 2014-2020 segítségével valósul meg, s ha minden a tervek szerint alakul, akkor akár már az év végére sikerülhet kijelölni egy kivitelező céget, a voltaképpeni munka pedig 2019-ben rajtolhat el. A konkrét tervek részletes bemutatása korábbi cikkünkben olvasható, ugyanitt a látványterveket is meg lehet tekinteni.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: