2010-03-10 19:30:55• hírek • Szatmár.ro

Zarándoklatok 2010-ben

Idén is szervez zarándoklatokat a Szatmári Római Katolikus Püspökség a hívek részére.

A zarándoklatok helyszínének megválasztásakor a Püspökség idén is hangsúlyt fektetett rá, hogy a kegyhelyek felkeresése és a közös imádság mellett minden alkalommal lehetőség nyíljon a pihenésre, a táj és a történelmi emlékek megtekintésére is.

2010-ben így öt helyszínre lehet elzarándokolni: június 14-19. között Olaszországba - Szent Pio nyomában -, július 17-21. között a lengyelországi Krakkóba, szeptember 2-11. között Görögországba - Szent Pál nyomában -, október 2-12. között pedig a spanyolországi Fatimába. Egynapos zarándoklatot is szervez idén a Püspökség Máriapócsra. Ez utóbbi időpontja a jelentkezők közötti előzetes egyeztetés során dől el.

A különböző helyszínek kedvező áron érhetők el: Máriapócsra egy napra 18, Krakkóba öt napra 150, Olaszországba hat napra 275, Görögországba tíz napra 435, míg Spanyolországba tizenegy napra 545 euróért utazhatnak el.

Az első zarándoklatra tehát június 14-19. között kerül sor. Olaszországba, Pio atya városába, -ba juthatnak el, San Giovanni Rotondói szállással, de végigmennek majd a Szent életútjának főbb állomásain is. Ellátogatnak Foggia-ba a Szent Anna Kolostorhoz, Pietrelcina-ba, valamint a Morcone-i kolostorhoz, ahol szerzetesként élt és tevékenykedett Pio atya. A teljes utat tekintve, a második napon felkeresik még Padovában a Prato della Valle-i Szent Antal bazilikát,  visszaúton pedig ellátogatnak Serracapriolába és San Marino-ba is.

A részvételi díj 275 Euró egy főre, az utasok száma pedig nem haladja meg a 43 főt. Jelentkezni április 31-ig lehet a Szatmári Római Katolikus Püspökségen az 1 Decembrie 1918 utca 2-es szám alatt Mekker Enikőnél, vagy a 0261 714 955-ös telefonszámon. A további zarándokutakkal kapcsolatban is itt érdeklődhetnek.


Monte San Angelo
Monte San Angelo


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: