2008-09-22 17:29:35• hírek • Parajdi Andrea

Jó évet zárt a Szatmárnémeti Strand

Sikeres időszakot tudhat maga mögött a szatmárnémeti strand, hiszen hét hónap alatt közel 87 ezer belépőjegyet sikerült értékesíteni. Az úszómedencéket szeptember 30-án leengedik, ugyanis akkor zárul az idei strandszezon.

A strandszezon ebben az évben is május elsején kezdődött, akkor két termálvizes medence várta a fürdőzőket. Június 10-től már az olimpia méretű, míg július 11-től a nagy medence is üzemelt. Cristian Bozai Voda, a Polgármesteri Hivatal Közterület-fenntartó Szolgálatának vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, idén valószínűleg azért növekedett meg a látogatók száma, mivel évek óta most először sikerült mindegyik úszómedencét feltölteni. Idén egy felnőttjegy négy lejbe került, míg a gyerekek és a nyugdíjasok két lej ellenében vehették igénybe a strand szolgáltatásait, a tavalyi évhez képest csupán egy lejjel növekedtek a jegyárak. Ezen a nyáron is főként nyugdíjasok és kisgyerekek látogattak ki a strandra, de külföldiek is rendszerint megmártóztak a termálvízben.

A medencék üzemeltetését és a heti többalkalmas vízcserét a Polgármesteri Hivatal finanszírozta, valamint támogatta a hideg vízrendszer, illetve az összes vízszivattyút kicserélését. A jegyeladásokból összegyűlt bevételekből fizették ki az alkalmazottak bérét, az elfogyasztott áramot és a szükséges tisztítóeszközök árát. -Ebben a szezonban 225 ezer lej volt a bevételünk, 35 ezerrel több mint tavaly. Azt nem mondhatjuk, hogy veszteségesen dolgoztunk, viszont a város támogatása nélkül ilyen alacsony belépőjegyek mellett nem lehetne működtetni a strandot - magyarázta Bozai Voda.

A strandon tavaly egy ember vesztette életét infarktusban, idén haláleset nem történt, viszont ketten komolyabb sérüléseket szenvedtek. Egyik alkalommal egy lányt dobtak a vízbe a barátai, akiről akkor derült ki, hogy nem tud úszni. Egy másik esetnél egy 40 éves, ittas állapotban lévő férfi úgy ugrott fejest, hogy elérte a medence alját és a hirtelen ütődéskor gerinctörést szenvedett. Mindkét esetben a strand vízi mentői húzták ki a szerencsétlenül járt fürdőzőket, s az ott dolgozó asszisztensektől azonnal megkapták az elsősegélynyújtást is.

-Bármelyik strandon történnek hasonló balesetek, amelyre mi magunk is rendszeresen fel vagyunk készülve. Ennek ellenére úgy gondolom idén sokkal színvonalasabb szolgáltatást tudtunk biztosítani a fürdéshez, amely meg is mutatkozik a visszajelzéseken és az eladott belépőjegyek menyiségében - szögezte le Bozai Voda.

 

 



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: