2019-12-23 16:15:47• hírek • Szatmár.ro

Visszakapta a megye a könyvtárépület-vásárlásra korábban már jóváhagyott állami finanszírozást

Visszakapta a könyvtárépület-vásárlásra előbb kiutalt, majd múlt hónapban visszarendelt kormánytámogatást a Szatmár Megyei Tanács.

Már több ízben is beszámoltunk arról, a Szatmár Megyei Tanács feltett szándéka, hogy mielőbb új épületbe költöztessék a megyei könyvtárat, majd arról is tájékoztattuk olvasóinkat, hogy az erre kirendelt kormánytámogatást november elején visszavonták a megyétől. A helyzet újabb fordulatot vett, mégpedig jó irányba: egy újabb kormányhatározat jóvoltából ismét visszakerült a megyéhez az a 12 millió lejes állami hozzájárulás, amelyet korábban is egy új könyvtárépület megvásárlására szántak.
 

Az idei esztendő utolsó megyei tanácsülésén, hétfőn délben a tanácsosok visszafoglalták a jövő éves költségvetésébe a szóban forgó összeget, mely jókora könnyebbséget jelent a megye számára az új könyvtárépület megvásárlásában. Hogy pontosan melyik lesz az az ingatlan, amelyikbe majd beköltözhet a megyei könyvtár, még nem tudni, ennek kiválasztásáról a jövő év elején határoznak. A témával kapcsolatosan ide kattintva olvashatják el a Szatmár.ro egy korábbi publikációját.



A hétfői tanácsülésen továbbá a megyei tanács a tartalékalapokból 2,5 millió lejt osztott szét 28 Szatmár megyei község számára, elsősorban olyan településeknek nyújtva segítő kezet, amelyek év végéhez érkezve különböző kifizetési gondokkal küzdöttek.
 

Ugyanakkor egy másik napirendi pontban újra alapították a korábban Művészeti Múzeum épületében működő megyei turisztikai irodát, mely jövő évtől a Megyei Múzeum égisze alatt fog működni.
 

Pataki Csaba megyei tanácselnök szerkesztőségünknek elmondta, három hónap szünet után a jövő évtől újra működni fog ez az intézmény, viszont szeretnék teljesen új alapokra helyezni ennek feladatait a nagyobb hatékonyság érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: