2019-11-13 11:14:57• hírek • Bede Emőke

Még ebben az évben nyélbe üthetik a könyvtár leendő épületének megvásárlásáról szóló üzletet

Már több ízben is beszámoltunk arról, a Szatmár Megyei Tanács feltett szándéka, hogy mielőbb új épületbe költöztessék a megyei könyvtárat. Ennek érdekében még szeptembernek felhívást tettek közzé, melyben vásárlási szándékuk mellett azon feltételeket is közölték, amiknek a leendő épületnek meg kell felelnie.

Amint az a megyei tanács honlapján is elérhető felhívásból kiderült, olyan megvásárlásra ajánlott épületet kerestek, amelyek megfelelnek a kulturális intézmény igényeinek, és alkalmas a mintegy 450 ezer könyv és dokumentum befogadására. Elhelyezkedése szempontjából a város A vagy B zónájában kell lennie, jogi szempontból pedig rendezett tulajdoni viszonnyal kell rendelkeznie az ingatlannak. Az épületnek minimális hasznos felülete 2400 négyzetméter kell legyen, legfeljebb 4 emeleten.


Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke egy keddi sajtótájékoztató során kifejtette, az épületvásárlási procedúra a korábban elfogadott tanácsosi határozatban rögzített forgatókönyvnek megfelelően zajlik. Annak ellenére, hogy 10 ajánlat is érkezett, végül csak három épület maradt a kalapban, mivel csak ezek feleltek meg az előzetesen közzétett feltételeknek. A három javaslatot tartalmazó lista elkészültével egy független ingatlan-értékbecslő meg fogja határozni minden épület piaci értékét, melyeket figyelembe véve a Megyei Tanács meg fogja tenni ajánlatát. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor akár az év végéig meg is lehet kötni a vásárlásról szóló szerződést - közölte Pataki. A tanácselnök emellett kiemelte, a leendő épületben nem csak egy egyszerű könyvtárat szeretnének kialakítani. A cél az, hogy egy olyan kulturális központot hozzanak létre, ahova nem csak az olvasás szerelmesei térhetnek majd be.


A kalapban maradt épületek között szerepel az egykori Luceafarul mozi épülete, mely jelenleg a dialízisközpontnak ad otthont, a másik a 17-es lakónegyedben található Dana komplexum, de szóba kerülhet akár a város szívében található Ankora is, mely egyébként jelenleg is eladóként van meghirdetve az egyik legnépszerűbb apróhirdetési oldalon.





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: